2. søndag i advent: Thomas Clemen


Adventskalender: Hver søndag i advent fortæller en forfatter eller et forfatterpar her på Vild Med Krimi om noget, de holder særligt af inden for krimi- og spændingsgenren. Det kan være en yndlingsscene, en yndlingsskurk eller noget helt tredje. Mød her forfatter Thomas Clemen.

I begge Thomas Clemens bøger er der en reference til en anden af forfatterens absolutte yndlingsværker 1984 af George Orwell. – Der er bare ikke nogle, der har fanget dem endnu. Foto: Johanne Pedersen

40-årige Thomas Clemen debuterede i 2012 med spændingsromanen Langs smertegrænsen, og tidligere på året udkom Berlin 404. I øjeblikket arbejder forfatteren på sin tredje bog, en undergrundskrimi, der foregår i København. Hovedpersonen er en kvindelig selvtægtsperson, og så har han skabt en politikvinde som en vigtig bifigur. Inspireret af bl.a. tv-seriers måde at fortælle historier på har Thomas Clemen skabt skelettet til en overordnet historie, der løber over flere – gerne fem – bind, samtidig med at hvert bind er en selvstændig historie. Foreløbig har Thomas Clemen skrevet en tredjedel af den første bog, der kommer til at handle om selvtægt.

Yndlingsbog og yndlingsgreb:

Thomas Clemen anbefaler britiske Scarlett Thomas’ The End of Mr. Y fra 2006, der udkom på dansk i 2008 som Mr. Y’s forbandelse. Det er en spændingsroman, der blander science fiction-, fantasy-  og thrillerelementer. Han er begejstret for både bogens udseende og indhold.

– Det er en bog, som jeg er meget glad for, og som jeg gerne selv ville have skrevet. Det en flot rød bog med guldmønster og billedet af en gammel lampe på forsiden. Og så er bogens hvide sider sorte, når du ser dem fra siden – det er en lækker detalje. Det er en spændingsroman, der leger med hvad nu hvis, der altid har været mit yndlingslitterære greb. Hvad nu hvis virkeligheden var en anden? Eller hvad nu hvis Berlinmuren aldrig var faldet? En tanke, jeg leger med i Berlin 404. Det tiltaler mig. Jeg synes, det er spændende ikke blot at lade fantasien få frit løb, men at lege med nogle virkelige rammer for så at lave dem om. Såkaldte kontrafaktiske fortællinger. Det går helt tilbage til Jonathan Swift, der har skrevet Gullivers rejser. Også han legede med hvad nu hvis?

Bogen, Thomas Clemen er meget glad for.

Bogen, Thomas Clemen er meget glad for, blander science fiction-, fantasy- og thrillerelementer.

Om yndlingsbogen:

En dag finder den unge studerende Ariel Manto ved et tilfælde romanen Mr. Y´s forbandelse i et antikvariat. Hun kender tilstrækkeligt til bogens forfatter, den victorianske videnskabsmand Thomas Lumas, til at vide, at dette er hans mest berygtede og sjældne bog. Alle der har læst den, inklusive Lumas, er nemlig døde under mystiske omstændigheder. Ariel køber bogen. Det bliver startskuddet til en farefuld og forrygende rejse ind i en helt anden dimension, troposfæren, som udfordrer hele Ariels verdensbillede og alt, hvad hun tidligere har troet på.

PS: Læs mere om Thomas Clemen her

PPS: Næste søndag kan du møde forfatter Claus M. Lohman. Fik du læst det første indlæg i den litterære adventskalender? Mød Øbro og Tornbjerg lige her

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.