Åsa Larssons bøger som tv-serie

Tv-krimi: I dag har tv-serien, der er baseret på Åsa Larssons Rebecka Martinsson-serie, premiere på svensk TV4. Tirsdag den 28. marts og tre tirsdage frem viser DR1 serien.

At en hund kan skrige sådan. Samuel Johansson har aldrig før hørt en hund lyde på den måde.

Billedet er fra BogForum i 2012, da Åsa Larsson i samtale med Sara Blædel fortalte om sit forfatterskab. Det var en spændende samtale. Jeg er stor fan af den svenske forfatter. Og Sara Blædel er aldrig karrig med at støtte sine forfatterkollegaer. Det er meget sympatisk. Foto: Rebekka Andreasen

Sådan starter krimien Som offer til Molok, der er Åsa Larssons sidste bog i serien om anklageren Rebecka Martinsson. Og på BogForum i 2012, da forfatteren var i Danmark for at lancere bogen, forklarede Åsa Larsson, at man på papiret kan slå lige så mange mennesker ihjel, som man vil – men ikke en hund. Så protesterer læserne.

Om hundeskriget er med i tv-serien bygget over bøgerne, aner jeg ikke. Du må selv tune ind på DR1 sidst i marts og begyndelsen af april for at tjekke. Eller finde svensk TV4 på dit tv i aften.

Åsa Larssons krimier foregår omkring Kiruna i det allernordligste Sverige, hvor forfatteren er vokset op. En by, der især er kendt for sin minedrift og udvinding af jernmalm. Og hvor der altså sker et drab eller ti. Jeg kan allerede se nogle fantastiske nordic noir-billeder for mit indre tv.

Ligesom sin hovedperson, Rebecka Martinsson, er forfatteren uddannet jurist med speciale i skatteret.

Det er den svenske skuespiller Ida Engvoll, som du måske kender fra Broen III, En mand der hedder Ove og Mord uden grænser, der spiller Rebecka Martinsson i tv-udgaven af Larssons nordsvenske krimiunivers.

I en svensk pressemeddelelse er Ida Engvoll citeret for at sige, at hun elskede at spille karakteren. (De siger sjov nok aldrig det modsatte.) Og hun begrunder det med, at Rebecka er noget af en særling og en kompleks type. Hun er skarp og egenrådig, drevet af impulser og følsom. Og sommetider har hun dårlig dømmekraft, men det er med til at gøre hende charmerende.

Jeg glæder mig til at se serien. Skal du se med?

 

 

 

13 kommentarer til Åsa Larssons bøger som tv-serie

 • Tove Hornbek skriver:

  Det skal jeg helt sikkert, jeg starter med SVT4 i aften. Jeg er meget begejstret for hendes bøger.

 • Marit Haugaard skriver:

  Ja for Søren, elsker hendes bøger, selv om jeg endnu ikke har læst den sidste. Håber serien er lige så god som bøgerne. Kan ikke huske om jeg har svensk tv4, ellers må jeg jo vente.

 • Per Drustrup skriver:

  Klart!! Åsa Larsson er min svenske krimidronning nr. absolut 1!
  (Og lige en rettelse: “Som offer til Molok” er ikke den sidste i serien! Det er den seneste, for efter sigende (Åsa Larsson selv) kommer der et afsluttende bind.

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Tak for info Per. Dejligt hvis der kommer endnu et bind.

   • Marit Haugaard skriver:

    Ups. Jeg mente seneste – tak for at korrekse mig, Per. Glæder mig over, at der kommer en mere, men synd at det bliver den sidste. Men på den anden side er det en klog (krimi)forfatter, der slutter, mens legen er god.

 • Andrea Gynther-Sørensen skriver:

  Har været rigtig glad for at læse hendes bøger, og vil glæde mig til at se filmafsnittene. Kom for sent til første afsnit på svensk TV, men vil glæde mig til at se den på dansk TV.

 • Karin Worm skriver:

  Havde glædet mig til at skulle se Åsa Larsson imaften, og så er det Camilla Läckberg, der er sat på programmet.

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Ja, stort øv. Det har jeg også lige opdaget. Så har jeg – desværre – fået forkerte oplysninger. Beklager. Ser lige om jeg kan finde ud af, hvornår serien bliver sendt

 • Lene skriver:

  Jeg har lige set, at den kommer den 11.4 på DR 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Abboner på nyheder via mail

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Indland af Arne Dahl, Modtryk

Læs mere om bogen her