Inger Wolf – 2. søndag i advent


Krimiforfatter Inger Wolf arbejder for tiden på Under en sort himmel, der er endnu en krimi i serien om politikommissær Daniel Trokic. I den nye bog sender hun sin hovedperson til Alaska. Til jul ønsker hun sig bl.a. en bog, der følger jagten på seriemorderen Robert Hansen i netop Alaska.

Inger Wolf har været i Alaska i forbindelse med research til endnu en krimi om Daniel Trokic, der normalt slår sine folder i Aarhus. Men i den næste bog skal han en tur langt mod nord.

Hvorfor er du fascineret af krimigenren?

Jeg opfatter det lidt som vores tids eventyr – en måde, hvor man fortæller om det gode og onde på en arketypisk måde. Ondskaben er omkring os hele tiden, og man vil gerne forstå, hvad der driver en person til at slå et andet menneske ihjel. Det er en måde at komme tæt på ondskaben på en ufarlig måde. Derudover elsker jeg simpelthen det gode plot. At forsøge at få brikkerne til at passe sammen – og forhåbentlig blive overrasket til sidst.

Den sidste krimi (eller fagbog om krimi) du har læst er:

En bog af en tidligere FBI-mand, der har arbejdet med psykologisk profilering af seriemordere i 30 år. Han var med til at forme profilering, som den er i dag. Han skriver om et hav af sager, som han har arbejdet på. Det er helt utroligt, hvor præcise de kan være nogle gange, og mange af de virkelige sager er også en inspiration for mig. Der var i særdeleshed én i Alaska, der satte mig i gang. Selvom min næste bog kommer til at være meget anderledes, så har den sag alligevel været et af kullene under bålet.

Den krimi (enten i bogform eller på film) der har gjort størst indtryk på dig er:

Der er mange. Den seneste er nok den koreanske film Old Boy. Det var min datter, der sagde, jeg skulle se den. Den handler om den her mand, der bliver spærret inde i et rum i 15 år uden nogen som helst forklaring. Da han så bliver sluppet ud, bliver han udstyret med penge, fint tøj og en mobiltelefon. Så der er den her kæmpe gåde, der handler om, hvorfor han blev spærret inde, og man følger hans jagt på sandheden. Filmen har den ledeste overraskende slutning, som jeg kan huske at have set i lang tid. Jeg elsker det gode plot, og det her er bare topklasse.

Hvilke krimier ser du på tv?

Jeg har set mest Mistænkt og Sagen Genåbnet (den britiske version). Jeg synes, de britiske tv-serier er mere realistiske, og deres persontegninger er gode. Det polititekniske arbejde fylder også en del, uden det tager komplet overhånd.

Hvis du kunne møde en fiktiv krimi-hovedperson, hvem skulle det så være – og hvorfor?

Det skulle være Jo Nesbøs Harry Hole. Han lyder altså sådan lidt smålækker, og så er han et spændende og sammensat menneske. Jo Nesbø er i det hele taget min favoritforfatter lige nu, og når nu jeg ikke kan møde Harry Hole, så vil jeg da godt møde ham.

Hvilken krimi (bog eller dvd) ønsker du dig til jul?

Jeg vil gerne læse Butcher Baker af Walter Gilmour. Den er baseret på virkelige hændelser og følger jagten på en seriemorder, Robert Hansen, i Alaska. Jeg mødte forfatterens søn på politistationen i Anchorage under research. Der er ved at blive lavet en film The Frozen Ground baseret på bogen, hvor noget af handlingen foregik på den politistation. Det var de meget stolte af. Men Robert Hansen er nu en ældre mand, der er spærret inde på livstid. Jeg mødte også en pige, der kendte hans fysioterapeut i fængslet. Antageligt skulle han være den mest behagelige fange at arbejde med.

Hvad har du travlt med lige nu?

Jeg har lige skrevet sidste kapitel til min nye bog Under en sort himmel, der så også foregår i Alaska. Så nu skal et større redigeringsarbejde i gang, og en række mennesker skal testlæse. Det kommer til at tage et par måneder. Jeg håber virkelig, jeg kan få den ud til krimimessen, men nu må vi se.

Inger Wolf blogger om sit arbejde som krimiforfatter lige her

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.