Bag bloggen og bloggeren


Rebekka Andreasen står bag bloggen. Foto: Jane Gisselmann

Det er mig, journalist og redaktør Rebekka Andreasen, der står bag bloggen. Foto: Jane Gisselmann

Vild Med Krimi. Det har jeg været hele mit liv, siden jeg begyndte at læse. Som barn kastede jeg mig ivrigt over Astrid Lindgrens historier om Mesterdetektiven Kalle Blomkvist, og jeg har elsket krimigenren lige siden. Og nu er jeg ikke kun Vild Med Krimi, men også vild med at formidle krimiguf.

Her på bloggen finder du især anmeldelser og omtaler af krimier, spændingsromaner og thrillers. Men du kan også læse om:

Og når jeg er til et interessant foredrag med en retskemiker, så kommer du selvfølgelig med. Du finder også konkurrencer, forfatterinterviews og reportager. Og meget mere.

Jeg er medlem af Det Danske Kriminalakademi.

På Krimimessen i Horsens 2017 fik jeg tildelt Anton Koch-diplomet, som gives til en person, der:

med entusiasme, engagement og bred faglighed har beskæftiget sig med kriminallitteraturens specifikke spilleregler, stil og sprog.

Indimellem flirter jeg med andre litterære genrer, men jeg vender altid tilbage til krimilitteraturen. Og lad mig aflive myten: Det er ikke (altid) butleren, der er morderen.

Det vrimler med fremragende kvalitetskrimier, der udover at være forrygende underholdning også er samfundskritiske og gør os klogere. Hvor samtidsbeskrivelsen og den gode historie får masser af plads.

I bund og grund handler krimier jo om den gode historie. Og sådan har det været, tror jeg, siden vi sad samlet omkring lejrbålet og blev fascineret af skræmmende og gode fortællinger.

Når jeg læser krimier, så bliver jeg godt underholdt, men også forundret, overrasket, udfordret, forarget, nysgerrig og chokeret. Jeg kan sagtens forstå, at krimigenren i dag appellerer bredt, fordi den kan gøre komplekse problemstillinger nemmere at gå til.

God læselyst her på min blog, hvad enten du er hardcore vild med krimi ligesom jeg er, eller du kun surfer blidt og måske lidt usikkert på krimibølgen. Jeg håber, du finder masser af inspiration. Du kan også følge Vild Med Krimi på Twitter og Instagram.

Venlig hilsen

Rebekka Andreasen

Journalist, blogger og Vild Med Krimi

PS: Læs hvad du kan booke mig til her