Bag bloggen og bloggeren


Her er jeg knipset på Krimimessen i Horsens. Foto: Ane Ahrenkiel Sand.

Opdatering maj 2022: I øjeblikket modtager jeg IKKE bøger til anmeldelse.

Vild Med Krimi.

Jeg har blogget om krimier siden efteråret 2012. Men min passion for genren begyndte langt tidligere. Vild med krimi har jeg været, siden jeg begyndte at læse. Som barn kastede jeg mig ivrigt over Astrid Lindgrens historier om Mesterdetektiven Kalle Blomkvist, og jeg har elsket krimigenren lige siden. Og nu er jeg ikke kun Vild Med Krimi, men også vild med at formidle krimiguf.

Her på bloggen finder du især anmeldelser og omtaler af krimier, spændingsromaner og thrillere. Men du kan også læse om:

Når jeg er til et interessant foredrag med en retskemiker, så kommer du selvfølgelig med. Du finder også konkurrencer, forfatterinterviews og reportager. Og meget mere.

Siden 2017 har jeg været medlem af Det Danske Kriminalakademi.

Priser:

  • På Krimimessen i Horsens 2017 fik jeg tildelt Anton Koch-diplomet, som gives til en person, der: “med entusiasme, engagement og bred faglighed har beskæftiget sig med kriminallitteraturens specifikke spilleregler, stil og sprog.”
  • I forbindelse med Krimimessen i Horsens 2019 fik jeg af Bogmagasinet (Jysk Fynske Medier) en formidlingspris for mit arbejde med krimigenren.

Indimellem flirter jeg med andre litterære genrer, men jeg vender altid tilbage til krimilitteraturen. Og lad mig aflive myten: Det er ikke (altid) butleren, der er morderen.

Det vrimler med fremragende kvalitetskrimier, der udover at være forrygende underholdning også er samfundskritiske og gør os klogere. Hvor samtidsbeskrivelsen og den gode historie får masser af plads.

I bund og grund handler krimier jo om den gode historie. Og sådan har det været, tror jeg, siden vi sad samlet omkring lejrbålet og blev fascineret af skræmmende og gode fortællinger.

Når jeg læser krimier, så bliver jeg godt underholdt, men også forundret, overrasket, udfordret, forarget, nysgerrig og chokeret. Jeg kan sagtens forstå, at krimigenren i dag appellerer bredt, fordi den kan gøre komplekse problemstillinger nemmere at gå til.

God læselyst her på min blog, hvad enten du er hardcore vild med krimi ligesom jeg er, eller du kun surfer blidt og måske lidt usikkert på krimibølgen. Jeg håber, du finder masser af inspiration. Du kan også følge Vild Med Krimi på Facebook og Instagram.

Venlig hilsen

Rebekka Andreasen

Journalist, blogger og Vild Med Krimi

PS: Læs hvad du kan booke mig til her