Læs løs – det er international læsedag 6


I dag, 8. september, er det FNs internationale læsedag.

I dag, 8. september, er det FNs internationale læsedag.

Forleden spurgte jeg min knap 5-årige datter: “Har du et bud på, hvorfor man skal lære at læse?” Hun tænkte sig om. Længe. Og svarede: “Det skal man, fordi man skal læse godnathistorier for sine børn.”

Egentlig et godt svar, men jeg kan nu også finde på flere gode grunde til at lære at læse. (Der er anslået over 120 millioner mennesker i verden, der er analfabeter.)

Jeg vil opfordre alle til at læse løs i dag, hvor det netop er FNs internationale læsedag. Dagen, der er blevet markeret siden 1966, har til formål at fremhæve betydningen af læsefærdigheder til enkeltpersoner, fællesskaber og samfund.

Jeg har selv kastet mig over Thomas Rydahls Eremitten (udkommer 26. september) Forfatteren har tidligere udgivet noveller, men debuterer nu som romanforfatter. Det kan være, du  “gemmer” din læselyst til disse kommende bøger skrevet af forfattere, der langt fra er debutanter:

 • Jussi Adler-Olsen (Den grænseløse – udkommer 26. oktober)
 • Lars Kepler (Stalker – udkommer 5. november)
 • Hjorth Rosenfeldt (Den stumme pige – udkommer 5. november)
 • Sara Blædel ( Kvinden de meldte savnet – udkommer 7. november)

God fornøjelse med at læse – ligegyldigt hvilket forfatternavn, der står på bogens omslag.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Læs løs – det er international læsedag

 • Helle K.

  Selvfølgelig skal jeg læse – det gør jeg hver dag 🙂 Godt svar fra din datter, men i min verden har jeg altid skullet læse for min egen skyld – jeg er opvokset i en familie, hvor vi alle læser altid – med undtagelse af min mor, hun måtte så underholde sig på anden vis. Jeg har fået min mand omvendt, han læse stort set ikke, da vi mødte hinanden for næsten 34 år siden, men nu læser han næste hver aften – det går ikke hurtigt, men han læser. Min datter læser også rigtig meget, men mine drenge læser næsten ikke – men det kan jo komme senere, selv om de begge er voksne nu – 21 og 18 år gamle. Jeg har læst for mine børn, selv om jeg egentlig ikke er vild med at læse højt.
  God fornøjelse.

 • Lene Pichard Nørgaard

  Er 54 og har læst (meget) hver dag siden jeg har kunnet stave mig gennem en bog. Har overført samme interesse til min datter som i dag er 32. Og det mest fantastiske er, at mit barnebarn på 4 er så glad for (op)læsning at hun kan genfortælle alle de bøger hun har. Og det er mange, da jeg gemte alle hendes mors bøger og har givet dem videre…. Og de lever så godt, at jeg har fået Tornerose (læst) op indtil flere gange i weekenden hvor jeg har passet hende. Så derfor…. Brug den internationale læsedag på at læse op for alle de små. De elsker det og det kommer til at betyde meget for dem fremover