Nyt krimiguf fra Craig Russell 5


5. bind i Jan Fabel-serien udkom forleden.

5. bind i Jan Fabel-serien udkom forleden.

Kender du ikke til Craig Russells serie om Kriminalhauptkommissar Jan Fabel fra Hamborg politi, så skynd dig at kaste dig over serien. Femte bind, Valkyriesang, udkom forleden. Det vrimler med psykopater i den serie – så er du advaret.

En rigtig sej omgang influenza lige toppet med en hjernerystelse – ja, det kan få selv den bedste læsehest til at kapitulere for en stund. Men nu er jeg heldigvis influenza kvit, og hovedet har det lidt bedre efter mødet med bilens tunge bagklap. Og jeg vil benytte mit comeback til at anbefale en forrygende krimiserie.

For nogle år siden kom min nabo begejstret ind med en bog, som han insisterede på, at jeg skulle læse. Det var den skotske forfatter Craig Russells Blodørn, der udkom i 2008. Jeg havde aldrig hørt om forfatteren før, og da jeg på bagsiden kunne læse, at den handlede om Kriminalhauptkommissar Jan Fabel fra Hamborg Politi, var jeg straks tændt. Tyskland er så tæt på os – og alligevel er det mod England og USA, jeg især har vendt mit blik, når jeg skulle finde kvalitetskrimier. Og jo, da forfatteren er skotte kan man sig, at det er lidt snyd, men ikke desto mindre var det for mig forfriskende og dejligt anderledes at læse en krimi, der foregår i Hamborg. Forfatteren har en stor interesse for tysk sprog og historie, og det smitter af på krimiserien.

Jeg har en rigtig sød nabo. Han har også god smag, for Craig Russell er blevet en af mine yndlingsforfattere. Det er en vanvittig spændende serie. Blodørn er ikke for sarte sjæle. Jan Fabel og hans kolleger efterforsker mordene på nogle unge kvinder, der er blevet myrdet efter et gammelt nordisk og meget brutalt offerritual. Puha. Det er en velskrevet, rigtig spændende og intens krimi, der er første del af en serie på foreløbig fem bøger. Jan Fabel er en sympatisk og eftertænksom hovedperson med skotsk og frisisk baggrund.

Efter Blodørn følger: Mord er ikke noget Eventyr. Tredje bog i serien er Til evig tid,  og den fjerde bog hedder Karnevallets mester. Femte bind i serien udkom for et par dage siden og hedder Valkyriesang. Denne gang får Jan Fabel og hans team ved Hamborg Politi hjælp af det danske politi i jagten på en kynisk morder. Valkyriesang glæder jeg mig vanvittig meget til at komme i gang med.

Forfatteren er også begyndt på en serie om privatdetektiven Lennox, men de bøger har jeg endnu til gode. Kan du anbefale gode tyske krimiforfattere, så hører jeg gerne fra dig.

Ps:

Normalt vil jeg ikke anbefale dig at deltage i konkurrencer andre steder. Og slet ikke når du er nødt til at melde dig til et nyhedsbrev for at deltage i en konkurrence. Jeg vil alligevel lige slå et slag for sitet Vild med Berlin‘s konkurrence, hvor du kan vinde de tre første bøger i  Volker Kutschers krimiserie, der foregår i perioden 1929-1936. Krimierne med den utilpassede kriminalassistent Gereon Rath portrætterer Berlin i årene før 2. verdenskrig. Datidens Berlin var fuld af spændinger mellem den spirende nazisme, anti-jødisk propaganda og kommunisternes mobilisering i byen, der var plaget af voksende arbejdsløshed. Se mere her

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 thoughts on “Nyt krimiguf fra Craig Russell

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Selv tak. Og falder du over flere gode tyske krimiforfattere, så smid gerne en kommentar på bloggen her

 • Karin Laursen

  Er glad for, du er tilbage. Havde da godt nok undret mig over den lange pause, selv om jeg også følger med på facebook. Håber hovedet er rystet på plads igen. 🙂
  Tak for et nyt “kriminavn”. Kendte det ikke lige. Synes jeg er faldet over nogle tyske krimier gennem tiden, men kan bare lige ikke huske navnene på stående fod eller rettere siddende balle. Jeg vender tilbage, når jeg navnene er kommet til mig.

 • Daisy

  Tak for Info, havde overset der var kommet en ny, er helt vild med de andre. Jeg synes ikke hans anden serie er helt så god.

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Selv tak Daisy – og Karin, nej, desværre er mit hoved ikke helt sig selv igen. Kan slet ikke læse så meget, som jeg plejer, men hellere små skridt end et hoved, der siger helt fra… Men dejligt at jeg har været savnet. Jeg kan virkelig anbefale serien, der dog ikke er for sarte sjæle.