Ruth Rendell og Ronaldo med hjem 3


Bogudsalg 2014: I aftes var jeg til før-bogudsalg i den lokale boghandel – Bog & idé. Jeg fik hamstret en pæn bunke bøger.

Jeg fik et par bøger med hjem fra bogudsalg. Foto: Rebekka Andreasen

Hvordan en forfatter har det, når den bog, han/hun har kastet så meget kærlighed, research, arbejdsindsats og kreativitet ind i, pludselig er dekoreret med et gult 39,95- klistermærke, aner jeg ikke. Men jeg elsker bogudsalg og kommer altid hjem med en stor stak bøger.

I går købte jeg:

Ruth Rendell – Ikke i kød og blod

Peter Robinson – Mørkespil

Tom Egeland – Fædrenes løgne og Lucifers Evangelium. Sidstnævnte blev kåret som bedste norske krimi i 2009.

Hvis jeg ikke allerede havde:

Gretelise Holms Møgkællinger

Michael Connellys Echo Park

Henning Mankells Den urolig mand (fås som lydbog)

Håkan Nessers Himlen over London og

Jussi Adler-Olsens Fasandræberne

var de alle røget med i kurven.

Jeg glemte at købe Kristina Ohlssons Askepot, så jeg må af sted senere og se, om der stadig er flere eksemplarer.

Mine børn får bestemt ikke, hvad de peger på, men lige netop bøger skal de ikke efterspørge mange gange, før jeg fluks hiver dem ned fra hylderne. Jeg benytter især bogudsalget til at købe børnebøger, jeg aldrig har hørt om før.  På den måde lærer jeg – og mine børn – nye forfattere at kende.

Men selvfølgelig er der også klassikere at finde på sådan et bogudsalg. Køb Bjarne Reuters Ridder af skraldespanden til et barn, du kender. Som barn elskede jeg frække Bertram og co., og det samme gør mine unger. Eller køb Sebastian Kleins skøre remser  – Felicia Knudsens trusser. Den er storfavorit hos min yngste.

Skal du også til bogudsalg?

PS: Jeg kom også hjem med et mandshøjt klistermærke af Ronaldo, der skal pryde døren ind til den 12-åriges værelse. Hvad gør man ikke for sine børn?


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Ruth Rendell og Ronaldo med hjem

  • Gitte Bach Nielsen

    Uh, det lyder som om du får det hyggeligt – det næste stykke tid.
    Kom til at smile da jeg så du skrev om Bjarne Reuters Bertram bøger.
    Vi stiftede bekendtskab med dem – da vores 11-årige søn for 10 år siden blev indlagt på sygehuset og opereret i maven. Jeg fik netop Ridder af Skraldespanden af en af mine kolleger til ham. Min mand og jeg skiftedes til at sidde hos ham på sygehuset – og en eftermiddag, hvor jeg kom derud for at afløse – da var de gået i gang med den. Tårerne løb ned af kinderne på dem begge. Og sønnen holdt sig på maven og sagde, få far til at stoppe med at læse – når jeg griner gør det ondt i såret………….. og min mand kunne næsten heller ikke læse højt. Det var et muntert selskab. Efter den købte vi hele serien og den blev læst højt under indlæggelsen. Og stadig kan vi alle tre komme til at grine, når vi snakker om det.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

    Tak for din søde historie, Gitte. Det er en rigtig herlig serie. Har I også set filmene? De virker lidt gamle og 80-agtige, når man ser dem i dag, men Otto Brandenburg er suveræn som den tvivlsomme Onkel George. Jeg var dybt misundelig, fordi min lidt ældre fætter var statist i en af filmene 😉 Som strandgæst vist nok yderst i billedet. Men han var med.