Se Sherlock Holmes på nettet 2


Lars Mikkelsen spiller skurken i det sidste afsnit af Sherlock - sæson 3. Foto: OLLIE UPTON

Lars Mikkelsen spiller skurken i det sidste afsnit af Sherlock – sæson 3. Foto: OLLIE UPTON

Tv-krimi: Med mine 41 år er jeg ikke i kernemålgruppen for DR1’s søsterkanal for de yngre seere: DR3. Men af og til sender kanalen et program, som jeg bare MÅ se. BBC-serien Sherlock (Holmes forstås) er et af dem.

Sherlock Holmes er blevet portrætteret i mere end 200 film. Jeg har langt fra set dem alle. Ikke engang halvdelen. Men BBC’s seneste fortolkning af den legendariske figur fra 221B Baker Street er en af de bedste, jeg har set.

Hvis du ikke fik set Sherlock her i januar på tv, så kan du se alle afsnit af tredje sæson på DR’s site lige her

Men skynd dig. Afsnittene er kun tilgængelige en måned efter, de er blevet vist på tv, så skynd dig i gang med det første afsnit, der har spillefilmslængde.

Rollen som Sherlock Holmes spilles af Benedict Cumberbatch, som jeg ikke kendte før denne serie. Martin Freeman, der måske er bedre kendt for sin rolle som Bilbo Baggins i Hobbitten, spiller Sherlocks tro væbner Dr. John Watson, og der er så meget saft og kraft mellem de to hovedpersoner, at det er en sand fryd. Sherlock er selvfølgelig asocial, arrogant (og lækker), og han har unikke analytiske evner.

Det er en flot produceret serie med superlækre billeder, og så er der selvfølgelig en mystisk mordgåde, der skal løses i nutidens London. Lars Mikkelsen spiller i øvrigt skurk i det sidste afsnit af sæson 3.

PS: Er du kæmpe Sherlock-nørd, så kan du følge med på Sherlocks “blog” lige her Og du kan følge John Watson lige her

Eller du kan tjekke det danske site Sherlocked.dk

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Se Sherlock Holmes på nettet

    • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

      Det ved jeg desværre ikke. Men prøv at kontakte DR – det kan være, at de har planer om at sende serien igen. Den var nemlig rigtig god 🙂