Konkurrence: Vind Drengen ingen kunne finde af Christian Mørk 36


Konkurrence: Vind en signeret udgave af Christian Mørks nye spændingsroman, Drengen ingen kunne finde.

Da jeg i begyndelsen af november måned mødte forfatter Christian Mørk, spurgte jeg ham, om han tror på spøgelser. Han svarede:

“Jeg vil altid tro på eventyrets kraft – den er stærkere end noget spøgelse. Jeg kan godt lide at lege med ideen om, at der er ting, vi ikke umiddelbart kan forstå og forklare. Kontrasten mellem det helt dagligdags og almindelige og det usædvanlige, overraskende og mystiske tiltaler mig.”

Du tænker måske, at mit spørgsmål er underligt. I sin nye roman, Drengen ingen kunne finde, jonglerer Christian Mørk med fortid og nutid, men også med realisme og mystik, med det jordnære og det fantasifulde. Og derfor stillede jeg spørgsmålet.

Drengen ingen kunne finde handler om to voksne brødre, to kommunale vejarbejdere fra Vermont. Storebror Harolds 12-årige søn Martin er forsvundet. Er han død i den brand, der kostede Harolds kone livet?

Lillebror Gordon fører an i jagten på at finde sandheden om Martin. Christian Mørks nye bog er bl.a. en historie om at slutte fred med sin fortid. Om tilgivelse, jalousi og skyld. Det er en universel historie, der kunne foregå alle vegne, men, som Christian Mørk understreger, så er det mere autentisk for ham at skrive om Vermonts skove end om Rold Skov. Det er nemlig et område af USA, han kender godt. Han har læst på Marlboro College i Vermont.

Alt du skal gøre for at vinde bogen er at skrive et par ord om, hvorfor du godt kan lide at læse krimier. (Det går jeg ud fra, at du kan, siden du er havnet på sitet her.)

Skriv din kommentar under indlægget inden fredag den 11. december klokken 12. Senere samme dag kan du på bloggen læse, om du har vundet. Du skal selv holde øje med, om du er den heldige vinder.

Bemærk: Der kan godt gå lidt tid, fra du skriver din kommentar, til den er synlig på sitet.

PS: Læs hele interviewet med Christian Mørk her

PPS: Husk Vild Med Krimis litterære adventskonkurrence. I søndags kunne du møde Øbro og Tornbjerg og på søndag kan du møde forfatter Thomas Clemen.

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

36 thoughts on “Konkurrence: Vind Drengen ingen kunne finde af Christian Mørk

 • Inge Lund

  Det er bare dejligt at læse krimier, blive ført ind i miljøer, man heldigvis ikke kender fra sin dagligdag og være med til at gætte på, hvem forbryderen er.

 • Tove Hornbek

  Jeg kan godt lide at forsøge at finde ud af, hvem der er den skyldige i krimierne. Jeg synes også,at det er interessant at følge personernes udvikling i serierne og så skal bøgerne være velskrevne og helst så spændende, at jeg ikke kan lægge dem fra mig.

 • Eva Stentoft

  Jeg kan godt lide de krimier, hvor man følger et team eller eller en kriminalbetjent gennem flere bøger. Især de engelske (James, Elizabeth George, Ruth Rendell) kan læses flere gange.

 • Grete Haun

  Jeg har læst krimier hele livet Jeg læser det fordi at det er spændende og giver mig mulighed for at gætte på hvem der er morderen.

 • Majken Hammer

  Krimier er så spændende at man kan ikke lade være med at læse dem, og mens jeg læser lever jeg med i fortællingen og prøver at gætte, hvem finder på hvad også synes jeg det er dejligt afstressende, dog ikke afslappende med al den spænding

 • Lisbeth Jørgensen

  Jeg elsker at læse gode og velskrevne krimier, især krimier hvor videnskab, kunst, litteratur og historie er den bærende del af plottet. Jeg lærer nyt på en spændende måde – og så kan jeg godt lide, at trådene altid reddes ud og man får en forklaring på allt 🙂

 • conni

  Jeg kan godt lide spændingen, gyset og det at man selv gætter med i hvem den skyldige er. samtidig er der tit nogle spændende personer man lærer at kende

 • Ulla Nielsen

  læser krimier – det er altid spændende at selv gætte med. Nogen gange gætter man rigtig – og andre gange er forfatteren så dygtig at man bliver overrasket.

 • Nønne Lønne

  Jeg læser krimier fordi de indeholder en gåde, et mysterium der skal opklares. Dét er ret fascinerende.
  De nordiske krimier er ekstra tiltrækkende fordi de også giver et indblik i den mørke side af vores samfund – eller i hvert fald et bud på hvordan det kan se ud under overfladen. Det er interessant at blive lidt klogere på samtidig med at man er godt underholdt. Krimien indrager mig, og jeg kan særligt godt lide det, at jeg skal forholde mig til forskellige dilemmaer og konflikter undervejs. Der er tit nogle spændende og komplekse psykologiske portrætter af offer, gerningsmand og politimand/detektiv. Alt i alt er det en genre – der trods sit rygte – har meget at byde på, når den er vel udført af en dygtig forfatter.

 • Christina Røn

  De får mig væk fra hverdagens travlhed og ind i en fantasiverden hvor man til tider kan sidde på kanten af stolen. Ind imellem føler man med personerne og det er de fedeste bøger.

 • Anette Nielsson

  Det er en fantastisk oplevelse når man bliver grebet af en historie. Jeg lukker af for alt andet og skal bare lige læse en side mere Godt for både krop og sjæl.
  Hilsen Anette

 • connie olsen

  Spændingen og det at man hele tiden sidder og gætter på hvem der gjorde det.
  Jeg afslører lige en hemmelighed: Det er ikke altid butleren:-)

 • Steen Larsen-Ledet

  Jeg kan lide at læse alle mulige slags bøger. Men krimier – og særligt serier – er særligt gode, fordi man får indgående kendskab til personerne. Man møder dem igen og igen. Hovedpersonerne bliver sådan en flok mennesker man kender Gert, men som man ser en gang om året, når der er nyt… Stødte på Axel Steen igår, og kan næsten ikke vente til at møde ham igen om et års tid. Mest ærgerligt er, at de aldrig mødes…

 • Harriet Rud Slot

  Jeg kan lide psykologiske krimier (ikke så meget hvem der gjorde det – men mere hvorfor). Når krimien så i dette tilfælde er kombineret med det overnaturlige, så bliver det virkelig spændende.

 • Louise Olesen

  At læse krimier har for mig altid været min favorit form for underholdning – at forsvinde ind i en god krimis verden, lade mig opsluge helt af historien og lukke al andet ude imens jeg læser – DET er derfor, jeg foretrækker at læse krimier <3

 • Mark

  Det er altid spændende at drømme sig væk fra sin røvkedelige hverdag, eller få en pause fra de travle dage – det er lidt en blanding 😉

 • Maria

  De fede krimier er hvor man sidder og slet ikke kan følge med. Men tænker ha ha nu har jeg den, men det havde man så bare slet slet ikke. Fordybe sig i en anden verden, og få indblik i hvordan nogle mennesker er 🙂

 • jane z

  det ved jeg faktisk ikke… måske er det glæden ved at mærke jeg er i live, når spændingen stiger til uanede højder. Lige der, hvor jeg ikke tør vende næste side, men heller ikke tør lade være.

  kh
  jane z