Kan det ske i virkeligheden?


Nogle gange overgår virkeligheden fantasien. Med flere kilometer endda.

Her til aften viste DR1 atter et afsnit af Forbrydelsen 3. (Behøver jeg at nævne, at jeg er fan?) Jeg har forsvoret, at der er noget, der kan få mig til at skifte væk fra DR1 søndag klokken 20.00, så længe den suveræne tv-krimi er på skærmen.

Men for nylig zappede jeg over på TV2 News, og jeg sad nærmest klistret til skærmen. Jeg var både målløs og fascineret, da østrigske Felix Baumgartner lavede sit vanvittige ballonspring fra stratosfæren. Jeg blev så optaget af live-transmissionen fra rummet, at jeg faktisk glemte, at DR1 viste Forbrydelsen 3. Over fire minutters frit fald – og den østrigske vovehals og skydiver brød endda gennem lydmuren som det første menneske nogensinde.  Ufatteligt. Heldigt at man kan gense Forbrydelsen på dr.dk/nu.

Det er ikke længe siden, at en mandlig fange fra Nyborg Statsfængsel flygtede iført en burka, som en kvindelig besøgende havde haft på. Da fængselspersonalet opdagede, at kvinden sad tilbage i cellen, ja, der var den indsatte for længst ude i friheden igen.  Havde en forfatter beskrevet den scene i en krimi, kender jeg i hvert fald et par stykker, der ville udbryde: Det ville aldrig ske i virkeligheden. Krimier er alt for urealistiske og fantasifulde.

Flere krimiforfattere har i interviews fortalt, at de skruer lidt ned for virkeligheden i visse tilfælde, fordi folk simpelthen ikke vil tro på det, hvis de beskrev virkeligheden, som den er. Det er lidt skræmmende. Jeg vil nu trygt kaste mig over mine yderst realistiske krimier igen. De kan jo slet ikke overgå virkeligheden.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.