Adventskalender: 2. del af Lotte og Søren Hammers krimieventyr Tovelils ring


Her får du anden del af Lotte og Søren Hammers krimieventyr Tovelils ring. Sandfigurer: Helena Bangert og Marielle Hessels.

2. søndag i advent: Vild Med Krimis adventskalender er en novelle af Lotte og Søren Hammer. Et krimieventyr inspireret af Ebbe Kløvedal Reich, hvis trilogi over danmarkshistorien kan anbefales til alle, der har lyst til en god læseoplevelse.

Fik du ikke læst første del af historien, kan du læse den her

Af Lotte og Søren Hammer

Dronningen fortsatte: – Men kig nu ud på gårdspladsen og fortæl mig, hvad du ser.

Skovtrold kiggede, og i det samme passerede en ung kvinde, det så han, men han var usikker på, hvad dronning­en ønskede, at han skulle se, så han sagde forsigtigt:

– Jeg ser et triveligt pigebarn, en jomfru med stor madglæde, og hun har gode tænder.

Dronningen, der selv var tynd som en vissen gren, hvæsede:

– Jomfru? Tag dig sammen, enfoldige trold, men madglad er rigtigt, hun æder for ti. Hun hedder Tovelil, og lige siden hun kom til byen, har kongen ikke været den samme. Hun svanser rundt og gør sig ærbar om dagen, forstå det hvem der kan, for alle og enhver ved, at han ligger hos hende om natten. Og lige siden deres første nat har hun slesket for ham og kaldt ham Valdemar den Store, og det kan jeg godt fortælle dig, trold, det er i alle tilfæl­de løgn! Men den slags virker på mænd, og nu har han bundet sig ved et dyrt løfte om at gøre hende til Danmarks Første Frille. Ja, det er noget, han finder på, og ingen ved, hvad det betyder, men tøsen er ellevild, og jeg frygter, at det ender med, at han avler på hende.

Skovtrold tænkte, at det kunne være, han skule tilbyde Jomfru Tovelil sin tjeneste og ikke dronningen, måske var der mere fremtid i hende. Men det sagde han ikke. I stedet ranke­de han sig og sugede maven ind for at vise sig fra sin allerbedste side. Dronningen tog ham i øjesyn, rynkede sin pande og spurgte tvivlende:

– Hvad kan du?

Det spørgsmål havde Skovtrold ikke tænkt over. Han kunne være en skovtrold, og det var det, men det var vel også nok.

– Kan du blive usynlig?

Skovtrold rystede på hovedet.

– Næ, kan du?

– Nå, så må du bare sørge for ikke at blive opdaget, men du er jo ikke ret stor, så måske det går. Ellers … ja, så har du et problem, sagde dronningen og hvis­ke­de hans opgave i øret på ham.

Skovtrold var skeptisk.

Dronningens forslag virkede meget … ultimativt, og oven i farligt. Hvad nu hvis kong Valdemar …, begyndte han, men dronningen afbrød:

– Rolig, lille trold, rolig. Tænk på det guld jeg giver dig, og tænk på at du så kan ligge hos din Troldetøs, når du kommer hjem. Og lave søde troldebørn natten lang og hele vinteren med.

Det var god tale, og et arbejde var trods alt et arbejde, så det endte med, at Skovtrold indvil­gede i Dronning Sofies forslag. Hun sagde:

– Husk nu, Trold: Godt med brænde på, hellere for meget end for lidt, og find så en krog, hvor du kan få noget søvn. Du skal tidligt op i morgen.

Fortsætter 3. søndag i advent.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.