Corpus Christi af Jesper Holm


Anmeldelse: Corpus Christi er en effektiv thriller om tempelridderne og en af verdens ældste konspirationsteorier.

Mød Jesper Holm på Krimimessen søndag den 22. marts.

Hovedpersonen i Jesper Holms thriller Corpus Christi er den 24-årige danske Noah Smith. Han ser ikke tv. Han lever strengt og kontrolleret. Er typen, der er opdraget til ikke at være i centrum og tiltrække alt for megen opmærksomhed. Han lever ydmygt og næsten asketisk. Og så er han i gang med sine ph.d.-studier i økonomi og har også tilmeldt sig timer i græsk og latin på Corpus Christi College i Oxford. Lyder han en smule kedelig? Det er han ikke. For det blod, der strømmer i Noahs årer, er vaskeægte tempelridderblod. Noah, hans far og generationer før ham har alle tilhørt tempelridderordenen. Se, det gør jo Noah umådelig interessant.

Noah bliver beskyldt for mord

En 62-årig mand bliver korsfæstet i sit hjem uden for Oxford. En korsfæstelse er vel aldrig munter, men denne her er udført fuldstændig anatomisk korrekt. Noah får skylden, og så tvinges han ud på en rejse rundt i Europa for at finde tempelriddernes hemmelighed – og morderen. Den korsfæstede mand var nemlig også medlem af ordenen, for ja, den lever videre i nutiden, selvom den sidste tempelridder-stormester blev brændt på bålet i 1314 i Paris. På flugt fra både politi og lejemordere får Noah selskab af en professor i teologi. En ung, smuk og kvindelig en af slagsen selvfølgelig.

Googler løs

Jeg elsker, når en skønlitterær bog gør mig nysgerrig på et emne, og mens jeg læste Corpus Christi havde jeg gang i google mange gange. For hvordan var det nu, det var, med den tempelridderorden? Jeg er normalt ikke den store fan af konspirationsthrillere, men jeg er vild med Corpus Christi. Den er saftsuseme spændende. Jesper Holm blander elegant historie og fiktion og smider fægtning, latin, middelalderlige torturmetoder, den katolske kirke, våben, nørdede lejemordere og en af historiens ældste konspirationsteorier ind i sin bog og tilsætter et hæsblæsende tempo og et intelligent og saftigt sprog. Det er svært underholdene og fornøjeligt at læse.

En meget udansk bog

Jesper Holm har researchen i orden, og han deler gavmildt ud af sin viden. Det bliver aldrig gumpetungt, selvom han har proppet meget fakta ind i bogen. Men det bliver voldsomt. Nok også for voldsomt for nogle læsere. For detaljerigdom når det gælder tortur og korsfæstelser er barske sager at læse om.

I Corpus Christi møder du bl.a. kardinal Napoleone og østrigerne Slatan og Piers Ramstein. Far og søn med et noget usædvanligt job.

I Corpus Christi møder du bl.a. kardinal Napoleone og østrigerne Slatan og Piers Ramstein. Far og søn med et noget usædvanligt job.

Corpus Christi foregår især i nutiden i både Danmark, Italien, Frankrig og England, men også tilbage i år 1307, hvor tempelriddernes stormester, Jacques de Molay, måtte tage en stor beslutning.  Bogen kunne lige så godt være skrevet af en udenlandsk forfatter. Jeg mener det som et kompliment, selvom jeg er vild med danske krimier. Det kan godt være, at du ikke googler Molay og tempelridderne, mens du læser Corpus Christi, men du får en forfriskende og velskrevet spændingsroman med fart over feltet. Jeg kan godt fordøje, at nogle scener i bogen er lige lovlig fantasifulde, for jeg synes, plottet er genialt. Bum.

PS: Vil du gerne høre Jesper Holm fortælle om bogen, så kan du møde ham på Krimimessen i Horsens søndag den 22. marts. Jeg interviewer ham klokken 10.40 på sort scene. Du kan følge Jesper Holm lige her

PPS: Som noget ganske særligt er der i Corpus Christi udlagt ni forskellige spor, som viser dig vej til morderen. Jeg kunne bare ikke finde dem – kan du?

PPPS: (Hvis der er noget, der hedder det?) Inden længe er der konkurrence her på Vild Med Krimi, hvor du kan vinde den nye krimi fra Camilla Läckberg, der hedder Løvetæmmeren.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.