Kriminyheder i februar og marts 2


Normalt bliver man ikke glad, når man får beskeden 404 - men jeg glæder mig til denne krimi, der udkommer i morgen.

Normalt bliver man ikke glad, når man får beskeden 404 – men jeg glæder mig til denne krimi, der udkommer i morgen.

Krimiguf på vej: Der er nye bøger på vej af krimiforfattere som Thomas Clemen, Jakob Melander, Robbert Goddard, Lone Theils, Cilla & Rolf Börjlind og Pasternak & Dorph.

Der udkommer talrige spændingsromaner, thrillers og krimier i disse uger. Udgivelserne kommer især i en lind strøm frem til Krimimessen i Horsens sidst i marts måned. Læs i øvrigt mere om messen her

Det går løs med udgivelser allerede i morgen, den 6. februar. Der udkommer BERLIN 404 af Thomas Clemen. Forfatteren stod også bag den anmelderroste krimi Langs smertegrænsen. BERLIN 404 er en politisk thriller om verden, som den kunne have set ud, hvis Berlinmuren ikke var faldet. Den bog glæder jeg mig meget til. 404 er ellers det, man normalt bliver mødt med, når nettet ikke kan finde noget, man leder efter. Som sagt skal du ikke lede efter bogen – den udkommer i morgen.

Også Jakob Melander kan i morgen fejre, at han har en ny bog på gaden. De berusedes vej hedder hans nye krimi, der er tredje bind i serien om politiassistent Lars Winkler.

Jeg glæder mig også til at læse:

 • I blinde af Eva Maria Fredensborg ( 19. februar)
 • En affære i Paris af Robert Goddard (26. februar)
 • Tal til mig af Pasternak & Dorph ( 6. marts)
 • Sort daggry af Cilla & Rolf Börjlind. (6. marts)
 • Hvidt snit af Lotte Petri ( 18. marts)
 • Pigerne fra Englandsfærgen af Lone Theils (20. marts)
 • Farlig fortid af Julie Hastrup (21. marts)
 • Kuppet af Daniel Silva ( 24. marts)

Den næste halvanden måned udkommer der mange flere krimier, end jeg har listet op her. God læselyst.

PS: Jeg skal bl.a. interviewe forfatter Jesper Holm på Krimimessen i Horsens. Han har skrevet en fremragende bog om en ung tempelridder, der lever i nutiden. Forfatteren har researchet vanvittig meget og deler gavmildt ud af sin viden om, hvordan man f.eks. korsfæster et menneske anatomisk korrekt, om tempelridderne, fægtning, teologi og MEGET mere. Han skriver intelligent og sprogligt saftigt.

Jesper Holm pakker herlighederne ind i et møghamrende spændende krimiunivers. Corpus Christi hedder bogen, som især foregår i nutiden i både Danmark, Italien, Frankrig og England, men også tilbage i år 1307, hvor tempelriddernes stormester måtte tage en stor beslutning. Nøøøj, jeg glæder mig til at høre forfatterens tanker om bogen på krimimessen.

PPS: I går havde Radio 24syv en hel times radio med fokus på krimigenren. Hør programmet (efter en ultrakort vejrudsigt) lige her – tippet har jeg fået af Tina Dalbøge, der er en af de mest kreative kvinder, jeg kender. Hun står bag denne suveræne webshop og blog
Det har intet med krimiuniverset at gøre, men hvis du gerne vil inspireres, så følg trygt Tina. Advarsel: Du ender måske med at få gode ideer!


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Kriminyheder i februar og marts

 • Pia Klitte

  Vil lige komme med en rettelse.
  Eva Maria Fredensborg næste bog hedder I Blinde og ikke som der står skrevet :I Mørke

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Det er fluks rettet – tusind tak for det Pia – I mørke var arbejdstitlen, men ja, den blev lavet om undervejs. TAK.