Det er butleren, der er morderen 2


Tragisk slutning på Forbrydelsen. Men kunne det være anderledes?

I tre sæsoner har Sarah Lund rendt rundt i sin uldne sweater på jagt efter forbrydere, og i aftes, da 3. sæson sluttede, var det pludselig Sarah Lund, der var morder på flugt. Sikke en overraskelse. Hvem havde lige set det komme?

På bloggens Facebook-side var der i aftes ivrig debat om, hvorvidt det var en god eller dårlig slutning. Følg med her

Min allerførste reaktion var også åh nej. Forbrydelsen kan simpelthen ikke slutte på denne måde. Nu havde Sarah Lund endelig familiehygge inden for rækkevidde. Hun kunne næsten røre ved lykken. Det er ikke til at bære, at hun ikke skal se sit barnebarn vokse op, genoplive kærligheden til sin gamle flamme, få kontakt til sin søn og have en smule normalitet drysset ud over sit liv.

Men da jeg lige havde tænkt er par minutter, slog det mig, at det ikke kan være anderledes for den kompromisløse Sarah Lund. Hun ville aldrig lade en morder gå fri. Og hun ville aldrig være farmor på fuld tid. Jeg synes, det var den helt rigtige slutning. På en måde fik hun den skæbne, som kun hun kan have, da hun fløj ud i mørket med kurs mod nord. Var hun ikke den eneste, der kunne handle, når magtens mænd som Robert Zeuten og statsministeren foretrækker magt frem for sandhed og retfærdighed?

På forhånd havde jeg en mistanke om, at Sarah Lund ville dø i sidste afsnit. Nu er der et spinkelt håb om, at der kommer endnu en sæson, selvom folkene bag afviser. Jeg håber, hun smider sweateren, hvis hun ender syd for ækvator.

Hvad mener du om sidste afsnit? Hvordan havde den perfekte slutning set ud?

Smid din kommentar her på bloggen eller på Facebook.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Det er butleren, der er morderen

 • Hanne Wick

  Jeg er så utroligt skuffet over slutningen.
  Sarah flygter ikke fra sit ansvar – hendes sidste ord til morderen var ‘Tag din straf’, og det ville hun også gøre.
  Bork ville aldrig lade hende forsvinde.
  Statsministeren giver ikke op og accepterer, at sønnens død var en ulykke.
  Zeuten giver ikke op og accepterer at få mundkurv på.
  Jeg synes, det er en ‘ommer’!

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Jeg tror, der er mange, der har det som dig, Hanne. Og jeg skulle da også lige sluge, at hverken statsministeren eller Zeuthen var opsatte på, at sandheden skulle frem. Men jeg synes, at slutningen var den helt rigtige for Sarah Lund. Og jeg tror desværre ikke, at den endte sådan for at holde muligheden for flere sæsoner åben.