E-bøger i vækst 4


Når jeg skriver ebooks i søgefeltet på amazon.com, så får jeg over fem millioner hits. Det giver et meget godt fingerpræg om, at e-bøger altså er kommet for at blive. Og at potentialet for digitale udgivelser er enormt. Amazon har også for nylig afsløret tal, der viser, at både antallet af e-bøger og af e-bogslæsere som f.eks. Kindle (som Amazon står bag) er eksploderet det sidste år.

Jeg er selv en af dem, der nu har overgivet mig til e-bøgerne. Det er super smart, praktisk og ja, genialt. Mine bogreoler bugner dog stadig af bøger, og som ægte bogentusiast vil jeg ikke foreløbig holde op med at købe bøger i papirudgaver. Men e-bøger er et rigtig godt supplement, og efterhånden læser jeg også e-bøger hjemme – og altså ikke kun, når jeg er på farten.

Min allerførste e-bog læste jeg på min iPhone, da 2012 kun var et par dage gammel. Det var ikke nogen stor succes.  Besværligt med så lille en skærm og ikke særlig komfortabelt. Da jeg fik en iPad blev det pludselig nemmere og sjovere at læse digitale e-bøger.

Jeg køber mine e-bøger på nettet – eller låner dem via www.eReolen.dk. Jeg låner og køber både e-bøger til mig selv, men også til mine børn – de er vilde med at få læst godnathistorier på iPad.

Nu drømmer jeg om en e-bogslæser. Sådan en med høj opløsning, mange pixels, indbygget lys, lang levetid for batterier etc.  Om det bliver en Kindle må tiden vise.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “E-bøger i vækst

 • Anne-Marie Vendler

  Hej Rebekka

  Stor ros til dig for denne side. Rigtig god ide og jeg ved at du vil anmelde en masse gode krimier, og komme med anbefalinger som jeg kan bruge.
  Ift. e-bøger, så har selv jeg måtte overgive mig. Har bestilt den nyeste Kindle model, der kan det hele, så den kan varmt anbefales (har leget med Ingers model – og den er virkelig fed).
  Jeg glæder mig til at følge dig herinde 🙂

 • Jan Findal

  Hej Rebekka
  Til lykke med “Vild med krimi”. Rigtig flot site.

  Ang. e-bøger. Jeg, der er forhenværende skolebiblotekar og i den grad har været omgivet at trykte bøger, troede bestemt ikke, at jeg blev “Vild med e-bøger”. Men det blev jeg – også i den grad. Jeg synes især godt om, at sætte siden op i en smal spalte. Det gør, at læsningen går hurtigere. Søgefunktionen er også rigtig god, når man lige har glemt, hvor man har hørt om en person første gang. Og så er der også natlæsningsfunktionen, der er god, hvis man vågner før konen – sort baggrund, hvid skrift. Fruens nattesøvn forstyrres ikke.
  Hvis man låner via bibloteket, har man jo bogen lige med det samme. Har lige læst den fremragende “Springflod” som e-bog.

  Bedste hilsner
  Jan

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Tak for ros. Jeg tror også e-bøger er kommet for at blive, Jan. Natlæsningsfunktionen må jeg lige afprøve.