Fristelsen af Dorthe Annette Hansen


Anmeldelse: Anders er præst i Nysted på Lolland. Et lille lokalsamfund hvor alle følger med i, hvad naboen foretager sig, og hvor det er svært at være anonym. Da præstens lille datter forsvinder på vej til skole, falder hans verden sammen. Ægteskabet med hustruen Ingrid krakelerer, og det slider på dem begge, at politiet ikke har held til at opklare, hvad der er sket. Datteren er forsvundet.

Året efter forsvinder endnu en lille pige. Nu går lokalsamfundet i panik. Den forsvundne pige er denne gang en irakisk flygtning, som Anders skjuler i samarbejde med en asylgruppe. Og nu retter lokalsamfundet deres angst og vrede mod Anders, der udsættes for massiv sladder, hetz og forfølgelse. Anders svigtes af gamle venner og får kun støtte fra den unge kvinde Liv fra Asylgruppen. Præsten forsøger selv at finde ud af, hvad der er sket. Og det er ikke ufarligt.

Det er altid en fryd for en, der er vild med krimi, at opdage nye, spændende krimiforfattere. Og Dorthe Annette Hansen er bestemt en, jeg vil holde øje med i fremtiden. Hun har skrevet en underholdende, mørk og interessant psykologisk spændingsroman. Som læser bliver man uden den mindste usikkerhed suget ind i det fiktive univers. Dialogerne er troværdige og naturlige, og forfatteren formår at skrive, så man bliver tung om hjertet. Stemningen er mørk og dyster og nærmest klaustrofobisk – og der er ikke meget at grine af. Men jeg elsker, at man som læser bliver draget ind i et univers – og tror på det. Det er en bog, der sætter tanker i gang. Efter at have læst bogen, tænkte jeg: Er mennesker virkelig så onde? Og svaret er nok desværre ja.

Slutningen overrumpler. Der venter læseren lidt af en overraskelse. Min eneste anke er, at slutningen bliver lidt uforløst. Da bogen kun er 240 sider lang, kunne forfatteren sagtens have kælet lidt mere for nogle vigtige detaljer og beskrivelser. Det ødelægger dog ikke billedet af en god gedigen krimi, der fænger fra start.

Dorthe Annette Hansen har tidligere været medforfatter til Facebook-krimien Dødens fotograf. Fristelsen, der er udgivet på Byens Forlag, er hendes første selvstændige spændingsbog. Kommer der en bog mere fra hendes hånd, så er det bestemt en, jeg skal læse.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.