Jeg glæder mig til at læse… 1


November er en af årets største og vigtigste måneder i bogbranchen måske kun overgået af december, hvor der ryger tusindvis af bøger over disken hos både online/offline boghandlere. November er også ensbetydende med årets store bogmesse, BogForum, hvor det vil vrimle med bøger, forlag og forfattere.

Fjeldgraven er 3. bind i serien om Sebastian Bergman.

Forlagene udgiver rigtig mange bøger i denne tid. Her er et lille udpluk af nye krimier, som jeg glæder mig til at læse:

  • De hængte hunde af Jens Henrik Jensen. Det er første bog i serien om krigsveteranen Niels Oxen. Jens Henrik Jensen har tidligere skrevet flere trilogier bl.a. om esbjergenseren Nina Portland, der er kriminalassistent.

 

  • Den andalusiske ven af Alexander Söderberg. Svensk krimi, der er første del af en serie. Det er forfatterens debutroman, og krimien handler om en ung, enlig mor, der er sygeplejerske. Hun forelsker sig i en patient, der tilfældigvis er leder af en andalusisk forbryderorganisation.

 

  • Jeg glæder mig også til at læse Fjeldgraven af Hjorth Rosenfeldt. Kriminalpsykolog Sebastian Bergman er på banen igen i den tredje bog i serien. De to forrige krimier er: Manden der ikke var morder og Diciplen. Rosenfeldt er manuskriptforfatter til tv-krimien Broen, som jeg synes var fantastisk.

 

  • Mulighedernes land af Ævar Örn Josepsson lyder også som en god læseoplevelse. Det er en islandsk krimi, der foregår midt under den store finanskrise. Selvom det er flere år siden, er problematikken stadig aktuel i denne tid, hvor flere lande nærmer sig statsbankerot. Jeg har tidligere læst gode, islandske krimier, bl.a. Ødeland Jeg kan godt lide den lidt melankolske og dystre klang, islandske krimier kan have.

 

  • Debutanten Mads Peder Nordbos Odins Labyrint lyder også som en spændende historie. Det er en gådefuld historie med tråde helt tilbage til den nordiske mytologis oprindelse. Tjek denne trailer for bogen.

 

  • Selvfølgelig glæder jeg mig også til Jussi Adler-Olsens Marco Effekten

Hvilke bøger glæder du dig til?


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Jeg glæder mig til at læse…