Facebook-guf på en fredag


Inger Wolf, Helle Vincentz og Jakob Melander er blandt de danske forfattere, jeg følger på Facebook.

Å eller Aa spørger krimiforfatter Inger Wolf. Foto: Rebekka Andreasen

Det er jo fredag, og weekendhumøret kommer langsomt snigende. Og jeg synes, det er tid til lidt ”småsnak” her på bloggen. Inden det bliver weekend – sådan for alvor – får du derfor et par småhistorier fra krimiens verden – opsnust på de sociale medier.

Krimiforfatter Inger Wolf fik f.eks. i ugens løb løst et dilemma, der næsten var Mads og Monopolet værdigt. Hun spurgte i går sine venner på Facebook:

Hvor mange århusianere herinde synes, at jeg her snart last minute skal skrive Aarhus i stedet for Århus i min næste bog, Under en sort himmel, der udkommer i marts? Der bliver talt stemmer, og det er okay at skændes;-)

Selv argumenterede jeg for Aarhus – sådan har jeg skrevet bynavnet siden kommunen skiftede bolle-å’et ud med et dobbelt-a i sin egen stavemåde af byens navn. Efter en lang debat på forfatterens Facebook-væg, bestemte Inger Wolf sig for at skrive landets næststørste by med Å – sådan som hun oprindeligt havde gjort det i bogen. Og sådan som flertallet stemte for. Under en sort himmel foregår mest i Alaska, men Inger Wolf har åbenbart alligevel haft behov for at skrive Aarhus flere steder.

Det var også på Facebook, at jeg for et par uger siden læste, at Helle Vincentz er nomineret til prisen som årets krimidebutant i Frankrig 2012. Og det for bogen: Den afrikanske jomfru. Stort tillykke herfra.

”Et perfekt plot” og ”På én gang en virkelig god krimi og en intelligent roman,” citerer forfatteren selv en fransk anmelder for at skrive om netop Den afrikanske jomfru.

Facebook er også stedet, hvor jeg kan følge krimidebutanten Jakob Melanders begejstring over anmeldelserne af hans krimi, Øjesten, der udkommer i dag.

Se en trailer for Øjesten her

Jeg er midt i bogen og kan allerede nu røbe, at du godt kan glæde dig. Jeg anmelder Øjesten i næste uge, hvor du også kan vinde et eksemplar af bogen. Jakob Melanders debutkrimi er i øvrigt allerede solgt til udgivelse i fem andre lande.

På forlaget Hr. Ferinands Facebook-væg kan jeg læse, at Inferno af Dan Brown sælger som “varme pandekager”, som forlaget selv skriver det, selvom bogen først udkommer midt i maj. Bogen bliver altså forudbestilt i stor stil.

Når man er vild med krimi, så er det oplagt at følge forskellige krimiforfattere og forlag på de sociale medier. Udover at følge med her på bloggen selvfølgelig. Rigtig god weekend.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.