Fransk kogebog inspireret af nordiske krimier 2


Fransk kogebog med bl.a. indbagt terrine med kød og hvidkål (Anne Grue - Dan Sommerdahl)

Fransk kogebog med bl.a. indbagt terrine med kød og hvidkål – fra Judaskysset af Anna Grue.

Crimes glacés er en fransk kogebog med 50 opskrifter inspireret af nordiske krimier af bl.a. Jo Nesbø, Camilla Läckberg, Jussi Adler-Olsen, Peter Høeg og Anna Grue.

I flere år har briterne haft smag for skandinaviske tv-serier som Forbrydelsen og Broen. Men de har også fået smag for skandinaviske juletraditioner. Julebordets Christmas pudding får ikke sjældent selskab af både sild og brunkager. Og svenske kanelbullar.

Det franske køkken bliver betegnet som et af de store verdenskøkkener, men nu er det blevet franskmændenes tur til at spise nordisk mad.

I hvert fald udkom kogebogen Crimes glacés for nylig: En kogebog med 50 opskrifter inspireret af nordiske krimier. Der er bl.a. laksemousse inspireret af Jussi Adler-Olsens Fasandræberne.

Også en Dan Sommerdahl-krimi af Anna Grue har inspireret til en ret i bogen. På Facebook skriver forfatteren:

Her er én af de mere spøjse historier: I Judaskysset besøger Dan Sommerdahl Lauras efterskole og bliver budt på forloren hare med stuvet hvidkål. Den ret findes ikke i Frankrig, så oversætteren har lavet det om til en indbagt terrine med kød og hvidkål – og den ret optræder så nu som typisk dansk i en ny, fransk kogebog med opskrifter, der hver og én er inspireret af nordiske krimier. Den skaldede detektiv og jeg morer os!

Du kan følge Anna Grue på Facebook her

Velbekomme.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Fransk kogebog inspireret af nordiske krimier

 • Gitte Bach Nielsen

  Nej – stuvet hvidkål – det er længe siden jeg har fået. Nu får jeg helt lyst til det. Vælger nok noget andet end forloren hare til 🙂 synes det passer bedre til frikadeller. Det bliver fredagens menu.

  Men lidt sjovt at lave en kogekog med krimi retter – jeg tror da jeg skal lure i den.

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Hej Gitte
  Ja, stuvet hvidkål er heller ikke det, der er mest på menuen her i huset. Men det er da helt sikkert en lækker omend lidt tung spise.
  Selvfølgelig måtte sådan en bog komme! Det er da klart 😉
  Velbekomme på fredag.