Isabel Allende har kastet sig over krimigenren 1


Den chilensk-amerikanske forfatter Isabel Allende skriver om en teenagedetektiv i sin første spændingsroman Ripper, der udkommer 28. maj.

Den chilensk-amerikanske forfatter Isabel Allende skriver om en teenagedetektiv i sin første spændingsroman Ripper, der udkommer 28. maj.

Nye krimier: Der er nyt på vej fra bl.a. A. J. Kazinski, Dan T. Sehlberg, Colin Cotterill og Isabel Allende.

Den chilensk-amerikanske forfatter Isabel Allende har skrevet sin første spændingsroman. I en alder af 72 år har hun kastet sig over krimigenren. Ripper hedder bogen, der udkommer den 28. maj på Gyldendal. Isabel Allende er især kendt for magisk realisme og bøger som Åndernes hus, Eva Luna og Lykkens datter. Som i mange af forfatterens andre bøger er det også denne gang en kvinde, der er i centrum. En ung kvinde. I Ripper møder vi nemlig en teenagedetektiv – den 17-årige Amanda Martin. Da hendes mor pludselig forsvinder, kaster hun sig selv ud i eftersøgningen. Den bog er jeg meget spændt på at læse.

Også A. J. Kazinski har nyt på vej. Den 4. juni udkommer endnu en Niels Bentzon-krimi. I Den genfødte morder er gidselforhandleren ved Københavns Politi, som vi også mødte i Den sidste gode mand og Søvnen og døden, gået undercover i landets mest flugtsikre fængsel. Han skal opklare et uforklarligt dødsfald på en overlæge. Bag pseudonymet gemmer Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich sig. Bogen udkommer på Politikens Forlag. Jeg skal møde forfatterparret om en god uges tid.

Har du et spørgsmål til A. J. Kazinski, som du gerne vil have svar på? Så skriv det i en kommentar under indlægget her – så stiller jeg spørgsmålet videre. Jeg skal have dit spørgsmål inden den 29. maj 2015.

I morgen udkommer Sinon, der er endnu en thriller om it-forskeren Eric Söderqvist skrevet af den svenske forfatter Dan T. Sehlberg. Det er en fortsættelse til Mona, der udkom for et par år siden. Igen spiller Söderqvists kone, Hanna, en central rolle i bogen. Hun er den eneste, der har overlevet at blive ramt af en ny, aggressiv virus, der spreder sig i Europa. Hendes blod indeholder de antistoffer, der skal til for at fremstille en vaccine, og de svenske myndigheder og et lyssky biotechfirma arbejder på højtryk for at fremstille vaccinen. Og pludselig er Hanna i fare. Bogen udkommer på Forlaget Modtryk.

Den 29. maj er det Forlaget Hetland, der sender en ny bog på gaden. Det er britiske/australske Colin Cotterills Retsmedicinerens frokost. Forfatteren har boet mange år i Laos, og det er også her, at bogen foregår i 1976. Kongehuset er blevet afsat, og Laos’ kommunistparti har taget magten. De fleste veluddannede er flygtet, men dr. Siri Paiboun er blevet tilbage og bliver udnævnt til statslig retsmediciner, selvom han hverken har den rette uddannelse eller erfaring til jobbet. Da konen til en af partiets ledere pludselig dør og torturerede vietnamesiske soldaters kroppe begynder at dukke op i landets søer, vender alle sig mod Siri. De forventer, at han som landets eneste retsmediciner skal løse mysterierne. Du kan læse første kapitel af Retsmedicinerens frokost lige her

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Isabel Allende har kastet sig over krimigenren

  • Anette Elisa

    Det kunne da være sjovt at høre, hvordan det fungerer med deres samarbejde. Skriver de sammen – et afsnit hver eller hvordan fungerer det?