Ny krimi om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist til august 12


Manden på forsiden af Informations krimiavis 2015 er svenske David Lagercrantz. Manden, der har skrevet videre på Stieg Larssons manuskript og færdiggjort den fjerde Millennium-bog. 27. august udkommer bogen.

Manden på forsiden af Informations krimiavis 2015 er svenske David Lagercrantz. Manden, der har skrevet den fjerde Millennium-bog. 27. august udkommer bogen.

27. august udkommer 4. bog i Stieg Larssons Millenniumserie.

Der er nogle bøger, der nærmest sælger sig selv. Jeg tror, at Det der ikke slår os ihjel, bliver en af dem. Det er den svenske journalist og forfatter David Lagercrantz’ fortsættelse til Stieg Larssons Millenniumserie. Altså den fjerde bog om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. For de to mødes igen, selvfølgelig gør de det.

Mon ikke millioner af fans verden over venter spændt på denne bog? Og er ivrige efter at finde ud af, om Lagercrantz kan være tro mod Stieg Larssons univers og personer. Og samtidig tilfører noget nyt og originalt til serien? Det er Lagercrantz, der har skrevet hele bogen – bygget ud fra Larssons Millennium-univers.

Sådan ser forsiden ud.

Sådan ser forsiden ud.

På bedste Dan Brown-vis er hele projektet omgivet af mange hemmeligheder. David Lagercrantz har måttet arbejde på en computer uden netadgang, og det samme har den danske oversætter gjort. Men lidt vil Modtryk, forlaget der udgiver bogen her i Danmark, gerne røbe:

Bladet Millennium har fået nye ejere. Onde tunger hævder, at tiden er løbet fra Mikael Blomkvist, og han overvejer at finde et andet arbejde. Lisbeth Salander er rastløs. Hun medvirker i et hackerangreb tilsyneladende uden nogen særlig grund. Hun tager chancer, hun normalt er omhyggelig med at undgå. Det ligner hende ikke. En sen nat ringer professor Frans Balder, en førende autoritet inden for forskning i kunstig intelligens, til Blomkvist. Balder påstår, at han sidder på afgørende information om den amerikanske efterretningstjeneste. Han har desuden haft kontakt med en ung kvindelig superhacker, som har visse ligheder med en person, Blomkvist kender ganske godt.

David Lagercrantz har blandt andet skrevet biografien Jeg er Zlatan om den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimović. Du kan læse et langt interview med forfatteren her (fra side 6)

Glæder du dig til bogen? Eller mener du, at der ikke skal røres ved serien?

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 thoughts on “Ny krimi om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist til august

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Tak for din kommentar.

  Du finder jo også først ud af, om den er god, når du HAR læst den Lotte 😉 Jeg er virkelig spændt på denne her bog.

 • Louise H

  Kan så slet ikke huske hvad bind 3 sluttede med 😉 Tror dog jeg ser filmene som catch up, så evt. ændring i skrivestil ikke ødelægger en muligvis god bog, uanset forfatter 🙂

 • Nadia Pedersen

  Uha, det er svært ikke at glæde sig til at læse om Lisbeth og Michael, for jeg har – som så mange andre – tænkt på dem et utal af gange…

  Men det bliver nogle store sko der skal fyldes ud efter Stieg Larsson.
  Jeg køber troligt bogen. Den sælger helt sikkert sig selv men ved at kritikere stå klar så snart den frigives.

  Glæder mig. kribler helt i fingrene for at få fingrene i den men er også bange for at åbne den for så at bive skuffet – da de jo er to karakterer der har sat stort præg på krimiverdenen. David står overfor en hel verden der er klar til at drømme denne bog.

  endnu en gang … GLÆDER MIG!

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Tak for din kommentar Nadia. Ja, der er kæmpe store forventninger til bogen. Jeg håber, at Lagercrantz leverer noget, der ikke skuffer. Jeg er optimist.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Hej Heidi

   Det bliver rigtig spændende at læse bogen. Jeg er også Salander-fan. Jeg ved ikke, om bogen bliver filmatiseret.