Sinon af Dan T. Sehlberg 2


Sinon er svenske Dan T. Sehlbergs anden thriller om it-professoren Erik Söderquist og Mossad-agenten Rachel Papo.

Anmeldelse: Godt nok kommer vi en smuttur til den svenske skærgård. Men du kan godt glemme alt om Nordic Noir. Svenske Dan T. Sehlberg har skrevet en thriller med internationalt snit. Sinon er en bog, der tager dig med rundt i verden – blandt andet 17. meter ned under jorden i et topsikret fængsel i Israel. Og med på besøg i oliesheikens saudiarabiske palads.

Sinon hedder Dan T. Sehlbergs anden krimi om it-professor Erik Söderquist fra Stockholm. Bogen er en direkte fortsættelse af forfatterens første thriller – Mona, der havde et strejf af science fiction over sig. I hvert fald skal man sluge bogens præmis: at en farlig computervirus ikke kun hærger data, men kan overføres direkte til mennesker og gøre dem dødelig syge.

Selvom det kan lyde langt ude, så har man hurtigt glemt det futuristiske element, som også Sinon rummer. Især fordi handlingen spurter derudad. Tempoet er højt, og man bliver opslugt af historien. Men også fordi forfatteren formår at gøre sine personer troværdige og levende og ikke mindst menneskelige. Mennesker, der ikke er fejlfri. For Erik Söderquist er manden bag det dataprogram, der er blevet angrebet med virus.

Derfor føler han skyld, da flere og flere mennesker rundt omkring i Europa dør af den mystiske virus. Eriks kone Hanna er den eneste, der har overlevet virussen. Hendes blod indeholder de antistoffer, der skal bruges til at fremstille en vaccine. Snart er Hanna i livsfare. Men det er ikke virussen, der truer med at tage livet af hende. Kan en vaccine nå at blive færdig, inden en global epidemi  – en pandemi – spreder sig?

Israel, Somalia, Saudi-Arabien, Cypern og Sverige

I bogen følger vi sideløbende forskellige personer rundt omkring i verden. I krydsklip i forrygende tempo. Fra den israelske Mossad-agent Rachel Papo, der pludselig har ekstra meget på spil, til en oliesheik fra Saudi-Arabien og Eriks nysgerrige og dameglade journalistven Jens.

Udover gode personbeskrivelser rummer Sinon knaldgode miljøbeskrivelser, der både dufter og larmer og skaber masser af indre billeder – ligegyldigt om forfatteren tager os (og Rachel) med på hemmelig mission i Mogadishu i Somalia. Eller indenfor på Karolinska Sjukhuset i Stockholm, hvor læger knokler i døgndrift med at fremstille en vaccine.

Sinon er en drøngod, intelligent og original historie om terror i alle former, fanatisme, hemmelige agenter, politik, hævn og grådighed, men også en historie om kærlighed og om at gøre det rigtige i umulige situationer.

PS: Du får mest ud af at læse bogen, hvis du har læst Mona først.

PPS: Du kan her læse et uddrag af Sinon


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Sinon af Dan T. Sehlberg

  • Tove Horbek

    Flot anmeldelse, jeg har lige købt den som svensk ebog for 39 kr, på dansk kostede den 199 kr!
    Jeg skal lige have læst Mona først. Jeg synes også , det er bedst at læse dem i rækkefølge og disse to lyder rigtig spændende.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

    Tak Tove. Hold da op – det var noget af en besparelse. Det er jo skønt for dig, at du også kan læse på svensk. God fornøjelse med bøgerne.