Krimipriser i fængslet


Krimipriser: Håkan Nesser, Thomas Rydahl og Hans Davidsen-Nielsen modtager priser og diplom på Krimimessen i Horsens.

Den 21. og 22. marts er der Krimimesse i Fængslet i Horsens. Foto: Rebekka Andreasen

150.000 er da også en sjat penge. Men da den spanske forfatter Javier Marias i 2012 modtog sit lands største og fineste litterære udmærkelse Premio Nacional de Narrativa, nøjedes han med æren. Og sendte de 20.000 euro, der fulgte med prisen, videre til bibliotekerne i Spanien med den begrundelse, at de var hårdt ramt af besparelser og havde mere brug for pengene end han.

Når der 21. og 22. marts er Krimimesse i Fængslet i Horsens, uddeler Det Danske Kriminalakademi også priser. Det er langt mere beskedne beløb, der følger med de danske priser, men mon ikke forfatterne er meget stolte og glade for priserne alligevel?

Det er i hvert fald en kæmpe anerkendelse af deres arbejde.

Palle Rosenkrantz Prisen (bedste krimi/spænding i 2014) går til svenske Håkan Nesser for bogen Levende og døde i Winsford. Det er forlaget Modtryk, der har udgivet bogen på dansk. Sidste år vandt Philip Kerr prisen for En mand uden åndedræt.

Prisen for bedste danske krimi/spændingsbog, Harald Mogensen Prisen, går til Thomas Rydahl for Eremitten (Forlaget Bindslev) I 2014 modtog Simon Pasternak den pris for bogen Dødszoner.

Desuden overrækkes flere diplomer på Krimimessen i Horsens bl.a. debutantdiplom til Hans Davidsen-Nielsen for Hypokonderens død. Og forlaget Rosenkilde og Bahnhof får diplom for deres genudgivelser af krimiklassikere f.eks. serien om Sherlock Holmes. Priserne overrækkes lørdag den 21. marts kl 13.00 på krimimessen 2015.

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.