Kvinden i buret – se den! 6


Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens Kvinden i buret har allerede fået massiv omtale  –  inden filmen overhovedet kunne nydes på det store lærred.

Kvinden i buret er en suveræn film. Og spændende selvom man kender handlingen i forvejen. Men den er meget anderledes end bogen – det er to forskellige ting. Foto: Rebekka Andreasen

Jeg spiste frokost på en cafe i dag, og jeg overhørte min sidemand sige til sin ven, at han næsten ikke orkede at se Kvinden i buret, fordi han blev bombarderet med reklamer for filmen hele tiden.

Man kan jo ikke være på YouTube uden at få smidt filmen i hovedet, som han udtrykte det.

Mon ikke der er mange, der valfarter ind og ser filmen alligevel? Og mon ikke en god portion af de biografgæster har læst bogen? Og mon ikke de er nysgerrige efter at finde ud af, hvordan Nikolaj Lie Kaas spiller Carl Mørck? Jeg synes, han fortolker den rolle ekstraordinært godt. Og Fares Fares som assistenten Assad er simpelthen forrygende. Men altså – filmen er jo ikke bogen, og vi er nok mange, der har dannet vores helt egne billeder.

Jeg vil ikke anmelde filmen her på bloggen, men blot sige: Skynd dig ind og se filmen. Den er eminent.

PS: Du kan høre Informations filmredaktør, Christian Monggaard, interviewe instruktøren Mikkel Nørgaard og Nikolaj Lie Kaas lige her

 

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Kvinden i buret – se den!

 • lida wengel

  Jeg skal se den i morgen og glæder mig rigtig meget. Har dog mine forbehold, Carl Mørch ligner ikke Lie Kaas, men jeg skal nok give dem en chance for at forenes. og Fares Fares er altid en fornøjelse.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   God fornøjelse i biffen. Jeg havde helt klar et billede af, at Carl Mørck var ældre, men Lie Kaas er vanvittig god i rollen. Og heldigvis er der jo Assad til at bløde ham lidt op. Har kun set Fakiren fra Bilbao, Maria Wern og Jalla Jalla, men jeg får bestemt lyst til at se flere af Fares Fares film – han er castet helt genialt i denne film, synes jeg.

 • karen

  Var også meget skeptisk overfor Nikolaj som Carl mørck da jeg også mente han var alt for ung til rollen. Men han gjorde det super godt og var tilpas arrogant 🙂 Fares fares VAR bare Assad, det er sgu godt gået…