Ny Harry Hole-krimi udkommer marts 2017

Jo Nesbø har tidligere fortalt, at Harry Hole blev skabt på en flytur mellem Oslo og Sydney. Foto: Thron Ullberg

Jo Nesbø har tidligere fortalt, at ideen til den første bog om Harry Hole bl.a. opstod på en flytur mellem Oslo og Sydney. Det, han kom på deroppe under skyerne, holder endnu. Den 11. bog om Harry Hole, Tørst, udkommer 21. marts næste år. Foto: Thron Ullberg


Harry Hole: Den 21. marts 2017 vil mange krimielskere sikkert valfarte til deres lokale boghandel, Føtex eller hvor de nu køber bøger. Eller med et par klik proppe en Jo Nesbø-krimi i den elektroniske indkøbskurv. Det er nemlig dagen, hvor Tørst udkommer. Den norske bestsellerforfatters 11. kriminalroman om Harry Hole.

Jeg vender altid tilbage til Harry Hole. Han er jo min soulmate. Men det er en ret mørk sjæl, så det har som altid været både en glæde og følelsesmæssigt udmattende. Men Harry og historien gør, at det er de søvnløse nætter værd.

Ordene er Jo Nesbøs, og citatet er sakset fra pressematerialet fra hans danske forlag Modtryk.

Harry skal løse Tinder-mord

Endnu engang sker der uhyggelige ting i Oslo. Unge kvinder, der har været aktive på datingappen Tinder, bliver dræbt i deres hjem. Harry Hole, der nu underviser på Politiskolen og lever et fredsommeligt liv med sin Rakel, bliver trukket ind i jagten på en blodtørstig morder.

Bogen udkommer i Danmark samme dag, som den udkommer i Norge, og i en artikel i den norske avis Verdens Gang er Nora Campbell fra forlaget Aschehoug citeret for at sige:

Tørst er en reel og solid Harry Hole-roman med alt hvad det indebærer af galskab, korruption, magtbegær, snu mordmetoder og en efterforsker, der aldrig undslipper fuldstændig uskadt.

Om jeg glæder mig? Ja.

Herhjemme udkom den første bog om Harry Hole i 2000. Se rækkefølgen på bøgerne om Harry Hole her:

 • Flagermusmanden, 2000
 • Kakerlakkerne, 2001
 • Rødhals, 2001
 • Sorgenfri, 2004
 • Marekors, 2005
 • Frelseren, 2006
 • Snemanden, 2007
 • Panserhjerte, 2009
 • Genfærd, 2011
 • Politi, 2013

PS: I øvrigt er Snemanden, som jeg har skrevet flere gange her på bloggen, blevet filmatiseret. Kan formentlig ses i biografen efteråret 2017. Tysk-irske Michael Fassbender spiller rollen som Harry Hole.

9 kommentarer til Ny Harry Hole-krimi udkommer marts 2017

 • Birthe Sonne skriver:

  Kan næsten ikke vente ……
  Det plejer at være noget, der løser sig den 24. december, men altså ikke når det drejer sig om den gode Harry Hole. Ih, hvor jeg glæder mig. Jeg har lavet plads i reolen!

 • Rita Bugge Molin skriver:

  Endelig, det har jeg godt nok ventet længe på, tæller ned til den 21. Marts❤️

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Tak for din kommentar, Rita. Og ja, den bog er længe ventet. Bliver spændende hvilken tilstand Harry er i denne gang.

 • Rebekka Andreasen skriver:

  Tror vi er mange, der venter i spænding Birthe. Og ja, en ekstra Harry Hole er der altid plads til. Ellers er der heldigvis altid e-bøger.
  Jeg vil lige benytte lejligheden til at sige tak til dig for alle dine kommentarer i løbet af året. Og tak for lån af japanske Jussi-fotos.

 • Anne Bille skriver:

  Den har jeg ventet længe på, jeg kunne ikke tro, at Harry ikke levede efter Politi. Og så skal bestemt også i biografen i 2017. Jeg tror Snemanden er den bedste. Skønt Harry er tilbage

 • Ulla Olsen skriver:

  kan lige læse at Snemanden bliver filmatiseret. Er det den 1. eller er de andre også filmatiseret. tænkte det er mærkeligt at starte midt i rækken

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Hej Ulla – tak for dit spørgsmål. Det er den første bog i serien, der skal filmatiseres. Filmen får premiere i danske biografer til oktober. At de hopper ind midt i serien tror jeg skyldes, at Snemanden gik sin sejrsgang over hele verden, og at netop denne bog har været vejen ind til Nesbøs forfatterskab for mange. Sådan har det også været for mig selv. Det er mit bud. Vh Rebekka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Kobra Af Deon Meyer, Forlaget Turbine

Læs mere om bogen her