Meget mere kultur 2


Mere fokus på kultur: Jeg er sådan en type, der tror på, at vi som mennesker bliver både klogere, mere reflekterende og sjovere af at svøbe os i kultur. Og jeg jubler over mere fokus på kulturstoffet på DR.

DR satser på kulturen i 2018. Jubii. Det er fotograf Sanne Berg, der her har forvandlet en af mine bogstakke til et smukt foto.

Et nyt litteraturprogram på DR K, og en stor tv-satsning om danske forfattere på DR 1. Det er noget af det, vi kan glæde os til, når DR i 2018 skruer op for kulturen.

Også radiolytterne kan glæde sig til mere fokus på litteratur, når P4 næste år med en ny podcast-serie tager afsæt i stærke læseoplevelser, der samler os danskere.

Og så lover DR, at der i 2018 dukker et ugentligt kulturmagasin op på DR 1 om bl.a. musik og bøger – lige efter den sene TV Avisen.

Ambitionerne for kulturmagasinet er, at programmet skal være seernes indgang til kulturen rundt om i landet. Jeg håber, at DR-journalisterne har i baghovedet, at Danmark er mere og andet end hovedstadsområdet.

Om de nye tiltag siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen i en pressemeddelelse bl.a.:

”Kulturen flyder allerede i en lang række tilbud på DRs flader. Fra dansk dramatik og musik til formidling af vores danmarkshistorie. DR er en aktiv medspiller i dansk kunst- og kulturliv, og vi har en vigtig rolle i forhold til at formidle ikke mindst dansk kultur, kunst, sprog og kulturarv. Også derfor er jeg glad for, at vi nu hæver ambitionerne for kulturen yderligere.”

Det bliver spændende at følge.

I øvrigt kan du allerede fra 1. september – på Jyllands-Postens digitale platform – lytte med, når Ceilie Frøkjær laver podcast om litteratur.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Meget mere kultur

 • Anette Andersen

  Hej Rebekka,

  Hurra – hvor lyder det bare spændende and has made my day, my week, etc!!! Super nyhed. Du har fuldstændig ret i at kultur gør os til bedre, sjovere, mere reflekterende mennesker jo mere kultur vi er omgivet af. Kan næsten heller ikke mene andet da jeg er bibliotekar 🙂 Mon ikke DR’s kultur fokus opfølges af forskellige arrangementer rundt omkring i Danmark. Håber desuden at 2018 må bliver året jeg kan flytte hjem igen, så jeg rigtig kan svælge i al den danske kultur, som iøvrigt godt må fortsætte efter 2018.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Tak for kommentaren Anette. Kultur kan vi ikke undvære.

   Spændende hvis 2018 byder på flytning – men så kommer du vel til at savne BBC?