Radiothriller på P1

Thomas W. Gabrielsson spiller politiefterforsker Axel Rhode i radiothrilleren 1972. Foto: Heidi Maxmilling

Thomas W. Gabrielsson spiller politiefterforsker Axel Rhode i radiothrilleren 1972. Foto:DR/Heidi Maxmilling

Lyt til en krimi: 1972 er en radiothriller i fem afsnit om terror og fanatisme med bl.a. Thomas W. Gabrielsson og Preben Kristensen.

Året er 1972. Man snakker om München-massakeren under OL, om bolignød, om EF, om Rote Armee og om varmen, der ligger som et tungt tæppe over København, da ukendte gerningsmænd kidnapper den konservative politiker Hans Martin Wilkens. Politiefterforsker Axel Rohde, der får stemme af Thomas W. Gabrielsson, sættes på sagen. Noget tyder på, at det vestreekstremistiske miljø er involveret.

Også bl.a. Johanne Louise Smith, Peter Mygind, Jesper Hyldegaard og Ellen Hillingsø er på rollelisten. Første afsnit sendes den 24. september klokken 11.03 på P1. Serien kan også podcastes og høres på www.dr.dk/radiodrama

2 kommentarer til Radiothriller på P1

 • Bitten Bønnelykke Warming skriver:

  Det lyder som et spændende radiodrama for os, der er krimimæssigt interesserede i 1970´erne og Rote Armee Fraktion og de øvrige venstreekstremistiske bevægelser fra den tid. Blekingegadebanden var jo også aktive i 1970′ erne.

  Jeg glæder mig til at lytte til det; jeg mangler blot at finde ud af, hvordan jeg får lydfilen overført til min smartphone. Det må kunne lade sig gøre.

  Dejligt også, at Danmarks Radio prioriterer radiodrama af høj kvalitet i en tid, hvor DR ellers skal spare.

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Hej Bitten – har du en iPhone eller en anden smartphone? Det har nemlig betydning for, hvordan du skal downloade den postcast, du vil høre. Prøv at tjekke introen her: http://www.dr.dk/hjaelp/PodcastRSS/ompodcast.htm – Jeg håber, at det fungerer for dig?

   Mon ikke radiodramaet kommer online i morgen, hvor det sendes i radioen for første gang. Held og lykke og giv endelig lyd, hvis det lykkes.
   Gode tanker fra Rebekka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Kobra Af Deon Meyer, Forlaget Turbine

Læs mere om bogen her