Sidste Annika Bengtzon-krimi 6


Liza Marklunds krimier om kriminalreporteren Annika Bengtzon er solgt i over femten millioner eksemplarer verden over. Alene herhjemme er serien solgt i to millioner eksemplarer.

Liza Marklunds krimier om journalisten Annika Bengtzon er solgt i over femten millioner eksemplarer verden over. Alene herhjemme er serien solgt i to millioner eksemplarer.

Ny Liza Marklund-krimi: I dag udkommer Jernblod, der er den sidste krimi i serien om journalisten Annika Bengtzon. Køb den som billig e-bog hos Liveboox. (Opdatering: Tilbuddet gælder ikke længere)

Er du en af de mange læsere, der har fulgt Annika Bengtzon, siden hun blev ansat som journalistelev på Kvällspressens krimiredaktion i Stockholm? Og vil du have finalen med?

Jernblod er bog nummer 11 i serien, og den svenske krimiforfatter Liza Marklund har flere gange understreget, at det er den allersidste Bengtzon-krimi. Over 15 millioner bøger er trykt verden over med den svenske kriminalreporter i hovedrollen.

Mange af Liza Marklunds krimier handler om forholdet mellem mænd og kvinder. Og om magt. Om hvordan den kan misbruges og anvendes, hvad enten det er magt i parforholdet, på arbejdspladsen, i erhvervslivet eller blandt politikere.

I Jernblod følger Annika en bestialsk mordsag i retten. Samtidig er hendes lillesøster Birgitta forsvundet. Et råb om hjælp på sms er det eneste livstegn fra søsteren. Annika kan ikke ignorere søsterens bøn. Hun må trodse det komplicerede forhold til fortiden og vende tilbage til den by, som hun i sin tid rejste fra. Til sin mor, til minderne. Og til forældrene til den kæreste, som hun i selvforsvar slog ihjel på det gamle jernværk.

Liza Marklund har haft en enorm betydning for krimigenren. Hun satte skub i den såkaldte femikrimi-bølge, og mon ikke hun har inspireret mange forfattere? Liza Marklund deler uddannelse med sin hovedperson og har arbejdet som både nyhedsreporter, nyhedschef og chefredaktør. Hun er en ivrig debattør i sit hjemland og har i mange år skrevet kronikker og klummer om især politik og ligestilling. Hun er også medejer af det svenske forlag Piratförlaget. Og nu er hun altså snart færdig med Annika Bengtzon.

Er du hurtig, kan du købe Jernblod som e-bog med stor rabat hos Liveboox. Tilbuddet gælder kun frem til tirsdag den 15. september 2015, så skynd dig.

PS: Her er rækkefølgen på bøgerne om Annika Bengtzon. Bøgerne kan med fordel læses i rækkefølge:

 1. Hedebølge
 2. Paradiset
 3. Primetime
 4. Nedtælling
 5. Røde ulv
 6. Nobels testamente
 7. Livstid
 8. En plads i solen
 9. Sort hvid
 10. Noras bog
 11. Jernblod

Indlægget er et sponsoreret indlæg

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Sidste Annika Bengtzon-krimi

 • Anette Andersen

  Liza Marklund er en af mine yndlings forfattere, og det var en trist nyhed da jeg først læste at Jernblod er den sidste i serien. Glæder mig meget til at læse den. Iøvrigt vil jeg sige at det ikke blot er en fordel; men at man bør læse dem i rækkefølge for at kunne følge Annika Bengtzons udvikling, hvad der sker i hendes privatliv.

  Tusind tak Rebekka for en altid spændende blog 🙂

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Hej Anette

   Tak for din kommentar. Ja, du har ret. Bøgerne bør læses i rækkefølge. Og tak for dine søde ord – dejligt at du læser med.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   For nogle år siden meldte Marklund ud, at hun ville trække sig fra den offentlige debat og indstille skriveriet. Og lære spansk i stedet for. Om det er gor en stund – eller for altid – må tiden vise.

   Vh Rebekka