Sommerinterview med Michael Katz Krefeld 2


Michael Katz Krefeld har bl.a. skrevet manuskripter til tv-serier som Nikolaj & Julie , Hotellet og Nynne.Foto: Thomas A.

Udover at skrive thrillers har Michael Katz Krefeld bl.a. skrevet manuskripter til tv-serier som Nikolaj & Julie, Hotellet og Nynne. Til september udkommer hans anden thriller om Ravn. Foto: Thomas A.

Sommerkavalkade: I løbet af sommeren kan du her på bloggen læse et lille forfatterinterview hver torsdag. Michael Katz Krefeld åbner ballet.

Michael Katz Krefeld debuterede som krimiforfatter i 2007 med thrilleren Før stormen, som vandt Det Danske Kriminalakademiets debutantpris samme år. Siden har han skrevet en række bøger senest Afsporet om kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn. Krefelds krimier er blevet solgt til udgivelse i 19 lande. Læs mere om forfatteren her

Hvad skal din sommer gå med?

– Ud over lidt ferie og sejlads skal den gå med at redigere min næste bog Savnet, som udkommer til september.

Fortæl om et skønt sommerminde fra din barndom:

– Jeg har et fint indre billede af mig, en fiskestang og en jolle lige ude foran Sjællands Odde, hvor jeg i en alder af otte år roede ud for at fange torsk. Og der var bid!

Er der en bestemt læseoplevelse, som du forbinder med en sommer?

– Da jeg altid har udgivet til efterårssæsonen, så er sommeren næsten altid forbundet med at læse og redigere mine manuskripter. Men skal jeg nævne en skelsættende oplevelse, var det da jeg læste Suddenly, Last Summer af Tennessee Williams. Uhyggelig sommerlæsning som bare fanden.

Har du et favoritord, som du er ekstra glad for?

– Ravn! Min hovedperson. Jeg elsker at se hans navn på tryk. Fuglens egenskaber og mytologi passer perfekt til ham og gør det ud for hans karakterbeskrivelse.

Hvilken skønlitterær bog har/har haft stor betydning for dig?

– Betydning er måske lige for stort et ord. Men jeg har helt klart fundet inspiration hos en lang række af amerikanske forfattere – fra Carver til Connelly.

Hvis folk kun læser en enkelt krimi i deres sommerferie, hvilken bog vil du så anbefale?

Den røde gudinde af James Ellroy. Det er en fantastisk bog, der med sin stil og vid giver åndenød. Og så kan den med sine 700 sider dække behovet i selv det meste af en industriferie.

Hvad skal du selv læse i løbet af sommeren?

– Well, manuskriptet til  Savnet –  tredje og fjerde gennemskrivning, men så sidder den også lige i øjet til september.

Næste torsdag kan du møde Inger Gammelgaard Madsen her på bloggen.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Sommerinterview med Michael Katz Krefeld

  • Helle K.

    Michael Katz Krefeld er en af mine nye yndlingsforfattere, så det var dejligt med et lille sommerinterview. Jeg glæder mig til hans nye krimi. Jeg synes, det var sjovt at læse, at han er så glad for ordet “Ravn”, nu vil jeg tænke lidt over symbolikken, når jeg skal læse “Savnet”. Jeg vil gerne sende ham et “god sommer og god fornøjelse med gennemlæsningen”.

  • Rebekka Andreasen

    Hej Helle
    Så må vi håbe, han læser med. Se, hvad Wikipedia skriver om kragefugle, som ravnen er en del af: Kragefugle er blandt de fugle med størst intelligens. Professor Nicola Clayton og hendes mand Nathab J. Emery lavede i 1998 et forsøg, der viser, at ravne på mange måder er mere intelligente end chimpanser. Forsøget viste, at ravne har en episodisk hukommelse, som tidligere er betragtet som unik menneskelig, og som selv ikke vores nærmeste slægtninge chimpanserne har.