Sort død af Lotte Petri 3


Lotte Petri har skrevet en spændende krimi med højaktuelle temaer.

Lotte Petri har skrevet en interessant krimi med højaktuelle temaer bl.a. højreekstremisme. Og så har bogen bare en dødlækker indpakning.

Anmeldelse: Sort død er Lotte Petris tredje krimi om epidemiologen Selma Eliassen. Som chef for den såkaldte overvågningstjeneste står bogens heltinde i spidsen for det beredskab, der skal forhindre biologisk terror. Og hun får mere end travlt på jobbet.

På de allerførste sider af Sort død er vi tilbage i 1940 om bord på det tyske krigsskib Erich Giese, der var et af 10 tyske fartøjer, der blev sænket af briterne i farvandet ud for norske Narvik. Plottet i Sort død tager nemlig udgangspunkt i virkelige hændelser under 2. verdenskrig – især de uhyggelige, umenneskelige og absurde forsøg med tvillinger, som fandt sted i kz-lejre.

En genmanipuleret og menneskeskabt pestbakterie spiller også en vigtig rolle i historien. I disse tider, hvor der er udbrud af  den dødelig smitsomme infektionssygdom ebola flere stedet i Afrika, gør det ikke krimien mindre aktuel og spændende. For tænk nu hvis ebola – eller pest – bliver brugt som våben. Skræmmende tanke.

Jeg synes, det er dejligt befriende, at der er en læge i centrum for fortællingen, der fænger fra det blodige slag i 1940 og frem til sidste side. Lotte Petri forstår at vedligeholde spændingen bogen igennem.

En kvindelig læge, som Selma har studeret sammen med, bliver fundet dræbt i kælderen på Rigshospitalet. Kort efter bliver liget af en mand fundet i en dansk skov. Manden led af en sygdom: pest. Også i Rusland dukker et lig inficeret med pest op.

Ian Buchanan fra politiet står for efterforskningen, men selvfølgelig involveres Selma og hendes veninde Lisa i opklaringsarbejdet, hvilket får store konsekvenser for dem begge. Og det er en fornøjelse at følge deres strabadser.

Jeg har ikke læst de to forrige bøger i serien, men jeg har faktisk Lotte Petris debutkrimi Den 5. plage stående i reolen. Den skal jeg bestemt i gang med snart. Sort død er nemlig en vedkommende, original og velresearchet krimi. Jeg synes faktisk, den er fremragende.

Bogens eneste svaghed er, at dialogerne enkelte steder virker lidt banale og kunstige. Der er mest flow og rytme i sproget, når Lotte Petri er beskrivende.

Anden bog i serien hedder Vand til Blod. Læs mere om forfatteren her

PS: Kig forbi bloggen på søndag, hvor jeg sætter gang i en konkurrence, hvor du kan vinde Sort død.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Sort død af Lotte Petri