Vind italiensk fodboldkrimi 32


Klubdirektørerne, anklagerne, politiet - alle ønsker at få sagen om en død dommer lukket ned hurtigt. Men ikke kriminalkommissær Marco Luciani - han vil have sandheden frem.

Klubdirektørerne, anklagerne, politiet – alle ønsker at få sagen om en død dommer lukket ned hurtigt. Den nemmeste forklaring er selvmord. Men den godtager kriminalkommissær Marco Luciani ikke – han vil have sandheden frem. Sort søndag er ny italiensk fodboldkrimi.

Konkurrence: I øjeblikket er der VM i fodbold. Og så skal vi selvfølgelig have en lille, hurtig konkurrence her på bloggen, hvor præmien er en italiensk krimi om fodbold og matchfixing.

Sort Søndag af den italienske forfatter Claudio Paglieri er netop udkommet på forlaget Holst & Schou. Det er forfatterens første bog om den næste to meter lange, radmagre kriminalkommissær Marco Luciani, der løber to timer om dagen, bor i en forfærdelig etværelses lejlighed og drikker Schweppes Lemon. Og den første af Claudio Paglieris bøger, der er oversat til dansk.

En dommer findes hængt i omklædningsrummet på stadion i Genova  i halvlegen af sæsonens vigtigste kamp i serie A. Det kommer som en bombe for den italienske fodboldverden. Tvivlen, ondskabsfuldhederne og rygterne blusser op, og mesterskabet bliver afbrudt. Alle hvisker det ord, man ikke tør sige højt: matchfixing.

Forlaget lover, at der er krimiguf i vente – også selvom du ikke går op i fodbold.

Bogen har vundet en litteraturpris i Italien, ligesom Claudio Paglieri har været indstillet til flere krimipriser.

Lyder det som noget for dig? Så vær med i konkurrencen om et eksemplar af bogen. Jeg finder en vinder allerede nu på søndag  – den 22. juni – klokken 20.00. For at deltage i konkurrencen skal du skrive en kommentar under blogindlægget her, hvor du fortæller, hvem du håber vinder VM. Ja, ja, det har ikke noget med bøger at gøre, men lad os lige blive i fodboldens ånd lidt endnu.

PS: Manden hepper på Tyskland. Den 12-årige holder med Spanien. Den 10-årige holder bare med Ronaldo. Den 4-årige er fuldstændig ligeglad med fodbold. Og jeg holder altid med dem, der før en turnering allerede er dømt ude – så nu hepper jeg på Costa Rica.

PPS: Der er kommet nye billeder på bloggen – og på Vild Med Krimis Facebookprofil. Men indholdet er stadig det samme!

 

 

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

32 thoughts on “Vind italiensk fodboldkrimi

 • Lisbeth Maja Sørensen

  Jeg håber på Brasilien vinder, men det gør mig heller ikke noget, hvis Soanien eller Tyskland vinder trofæet!

 • Heidi Mortensen

  Jeg håber, at Brasilien vinder 🙂
  Og jeg vil meget gerne læse en sådan fodboldkrimi 🙂
  mvh Heidi Mortensen

 • Helle Post

  Jeg plejer at holde med Danmark… Men det er jo gået op for mig, at vi slet ikke deltager… Så da jeg bor i Tyskland, må jeg heppe på tyskerne i stedet

 • Betina Petersen

  Jeg hepper på vores naboer fra Tyskland, mest fordi de spillede en flot første kamp imod Portugal, selvom jeg fik lidt ondt af Ronaldo.
  Sønnen holder med Uruguay og England, men det er vist mest fordi disse hold har spillere fra Liverpool

 • Henriette Benfeldt

  Hvis jeg skulle satse mine penge på et hold, ville det blive Brasilien. Ikke fordi jeg har forstand på, om de overhovedet har en chance for at vinde, men fordi de da har fortjent det oven på alle anstrengelserne og pengene, de har brugt på at blive færdige til VM. Og så bliver der helt sikkert en MEGA fest i landet! 🙂

 • Katrine K

  Jeg vil gerne vinde bogen – og mit bedste bud på vinder af VM er Brasilien
  da går jeg ikke op i fodbold, men har hørt at VM er i Brasilien – så jeg regner med at de er med:-)

 • Jette Larsen

  Tja hvem vinder ? må det bedste hold vinde, og lad os håbe, at vi får nogle dejlige underholdende kampe :)En lille favorit hos mig, må være Holland.

 • Johanne

  Det håber jeg Tyskland gør. Min tyske veninde som er udvekslingsstudent har været her i danmark i et halvt år men nu skal hun hjem om en uge. Hun går meget op i fodbold og hun er ked af at hun skal hjem. Derfor vil det gøre hende lidt gladere hvis tyskland gik hen og vandt;)

 • Louise C

  Jeg holder med Brasilien…synes det ville være skønt for dem, så de i det mindste får lidt glæde ud af alle de penge der er brugt på det storslåede VM.

 • Henrik

  Lyder spændende med en krimi med fodbold som tema, i øvrigt fint at udgive en italiensk krimiforfatter. En af mine favoritter er den italienske krimiforfatter Andrea Camilleri’s bøger om Kommissær Montalbano.

  PS: Frankrig vinder VM-guld

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Hej Henrik. Mange tak for din kommentar. Konkurrencen sluttede desværre i aftes, og der er fundet en heldig vinder. DR 2 sendte år tilbage en tv-krimi med netop Montalbano baseret på den sicilianske forfatters bøger. Og jeg har læst en enkelt af hans bøger på engelsk – er de mon udkommet på dansk?

 • Henrik

  Hej Rebekka

  Der er forløbig udkommet 5 bøger på dansk med Montalbano på forlaget Arvids.
  Desuden findes TV-serien på tre DVD-bokse.

 • Henrik

  Jeg siger også tak for ”Vild Med Krimi”. Også for dine ”Sommerinterview” forhåbentligt kommer der også et interview med Martin Jensen og Kim Juul, et lille ønske fra min side, er ret begejstret for de to herrers bøger.