Vind krimi – og se et udpluk af efterårets krimier 32


Der er to eksemplarer af Bille & Billes nye Thea VInd-krimi på højkant.

Der er to eksemplarer af Bille & Billes nye Thea Vind-krimi på højkant. Se nederst på siden, hvordan du deltager i konkurrencen.

Nye krimier og konkurrence: Efteråret = et væld af spændende bogudgivelser. Her kommer et udpluk:

Nordiske krimier:

En af Sveriges helt store krimiforfattere, Håkan Nesser, har en bog på gaden i dag: Levende og døde i Winsford. Du kan i øvrigt møde forfatteren, der bl.a. er kendt for sin Gunnar Barbarotti-serie, til Aarhus Litteraturfestival om en uge. Læs mere her

Thomas Engers Våbenskjold udkommer 17. oktober. Det er fjerde bog i Henning Juul-serien.

Kristina Ohlssons Davidsstjerner udkommer den 21. oktober. Hun skriver godt. Rigtig godt.

Britiske krimier:

Mo Hayders Dukkebarn udkommer den 23. september. Dukkebarn er fjerde selvstændige bind i serien om politikommissær Jack Caffery. Læs også Ritualer, Hud og Væk. Hun skriver fantastisk.

Ann Cleeves: Blå luft udkommer den 31. oktober. Det er sjette roman i Ann Cleeves’ Shetland-serie.

Amerikanske krimier:

Karin Slaughter er også snart klar med ny krimi, hvor vi møder Kate Murphy – en uerfaren politikvinde, som prøver at finde sin helt egen plads i Atlantas politidistrikt. Hævntørst udkommer 25. september.

Chris Carters Ondskab udkommer 15. oktober. (Jeg ved godt, at forfatteren er født og opvokset i Brasilien, men han har en stor del af sit voksenliv boet i USA)

Lyndsay Faye: Tavshed er guld – historisk krimi, der er anden del af serien om politiet i New York i 1840’erne. Første del i serien er Gothams Guder.

Danske krimier:

Romanen er andet bind i Lyndsay Fayes anmelderroste serie om politiet i New York i 1840erne. Første bind Gothams guder udkom i foråret 2013. – See more at: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/krimi-spaending/tavshed-er-guld#sthash.cFvYUYiI.dpuf
Romanen er andet bind i Lyndsay Fayes anmelderroste serie om politiet i New York i 1840erne. Første bind Gothams guder udkom i foråret 2013. – See more at: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/krimi-spaending/tavshed-er-guld#sthash.cFvYUYiI.dpufDanske krimier:

I dag udkommer Inger Wolfs Det perfekte sted at dø. Endnu en politikommissær Trokic-krimi. Bogen bliver snart anmeldt her på bloggen. Læs min anmeldelse af Wolfs forrige krimi her

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen udkommer 4. september. Det er en fortsættelse af De hængte hunde.

Michael Katz Krefeld kommende krimi hedder Savnet. Endnu en Ravn-krimi. Bogen udkommer 19. september.

I Det norske job af Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg møder vi igen profileringseksperten Katrine Wraa. Udkommer 15. oktober.

Der er også nyt på vej fra forfatterparret Bille & Bille, som du kan møde her

I ond tro hedder parrets tredje bog om videnskabsjournalisten Thea Vind, og to bloglæsere har nu mulighed for at vinde bogen, der udkommer 1. september. Hvad skal du gøre for at få fingre i et eksemplar? Skriv en kommentar under indlægget her, hvor du skriver navnet på en krimi, du kan anbefale. Bemærk at der kan gå lidt tid, fra du skriver din kommentar, til den kan ses på bloggen. Jeg trækker to vindere søndag den 31. august klokken 20. Du skal selv holde øje med, om du vinder.

God læselyst.

 

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

32 thoughts on “Vind krimi – og se et udpluk af efterårets krimier

 • Anette Mortensen

  Jeg vil til enhver tid varmt anbefale A.J.Kazinski: “Søvnen og døden”. Den er velskrevet; en krimi der rører ved de etiske aspekter af livet. Det er en af de bøger, der er blevet “siddende i mig” længe efter, jeg har læst den. Den er intet mindre end genial – og meget skræmmende….

 • Kathe Hansen

  Jeg anbefaler bestemt “Gothams Guder af Lyndsay Faye”.

  Dette er en krimi, der giver tid til fordybelse, socialt engagement, historisk baggrund og et grundigt beskrevet politiarbejde.
  Konklusionen på bogens mysterium gjorde et overraskende indtryk på mig.
  Hvorfor vil jeg ikke sige, da det ville afslører for meget – men jeg kan klart anbefale den! 🙂

 • Helena Wittrup

  Jamen, jeg vil da gerne anbefale forløberne for Ond Tro, nemlig Nattens Gerning og Gudindens Sidste Offer – også af forfatterparret Bille+Bille ❤️

 • Ingrid Terkelsen

  Det er så svært at vælge én … men Dennis Jürgensens – mig bekendt – første voksenkrimi, “Løbende tjener”, er fremragende.

 • connie olsen

  Linda Castillo er helt suveræn, jeg glæder mig allerede til hendes næste krimi ” Meldt savnet ” som udkommer i oktober.
  Jeg kan anbefale hendes 3 første krimier som er oversat til dank ” Tvunget til tavshed ” ” Bryd tavsheden ” og ” Bøn om tavshed ¤
  Bøgerne giver et spændende indblik i Amish folkenes verden

 • lissen andersen

  en god krimi, kunne helt konkret være “Blind Gudinde” som er den første, med Hanne Wilhelmsen som politiopklare, eller “Det der er mit” med Psykologen Inger Johanne Vik, og politimanden Yngvar Stubø, som makkerpar. Men hvis man ikke kender Anne Holt og hendes krimier, så vil jeg absolut anbefale dem, for de er virkelig gode!!! Anne Holt er tidligere justitsminister i Norge, hun har også arbejdet hos politiet som jurist, og så er hun lesbisk, og det er hendes krimihelt, Hanne Wilhelmsen også.

 • Camilla (Krimibloggen)

  Jeg kan varmt anbefale bøger af Cody McFadyen: “Skyggen” (1), “Satans sjæl” (2) og “Dødens ansigt” (3). De er grumme og rummer atypiske personer, hvis skæbner kryber ind under huden på en. Spændende læsning, der rent faktisk også giver en klump i halsen.

 • pia volder handt

  Liv og legeme skrevet af Elsebeth Egholm.
  En god og velskrevet krimi, som kun har en fejl, den kan koste ens nattesøvn, da den er så spændende,at den er svær at lægge fra sig.

 • Lisbeth S. Nielsen

  Jeg har netop forudbestilt Ann Cleeves Thin Air …eller Blå Luft, som den kommer til at hedde på dansk. De foregående 5 har alle været fremragende, så brug endelig tiden frem til 31. oktober med at læse de foregående i Shetlands-serien. Den engelske udgave udkommer d. 12. sept., hvis man ikke kan vente 😉 Go’ weekend, krimi-læsere 🙂

 • Jette Larsen

  Har lige læst Anna Grue s Noget for noget, hendes debutroman, som jo indbragte hende Det danske Kriminalakademis diplom for fremragende debut. Og den er jo for nylig kommet som 2 udgave. En dejlig nem sommerkrimi 🙂

 • Dorthe Nørgaard

  Jeg vil gerne anbefale Elsebeth Egholms bøger, da de er velskrevet og spændende fra første side til sidste side er vendt; man bliver trukket rundt i manegen og det er svært at gætte hvem morderen er.
  Hvis man er fra Djursland/Aarhus-området er det især interessant, da bøgerne foregår på dette geografiske sted 🙂

 • Ulla Nielsen

  jeg vil gerne anbefale Jens Henrik Jensens bøger – Hængte hunde – og jeg glæder mig så til at i næste uge udkommer efterfølgeren ” De mørke mænd” . Så det vil være dejligt at vinde “I ond tro” – kan så lige nå at læse den færdig inden “De mørke mænd” God søndag til alle læsere.

 • Margit Hedelund

  Jeg kan anbefale “Det perfekte sted at dø” af Inger Wolf.
  Forfatteren tager os med til Japan og indvier os i grusomme forbrydelser og en afsindig uhyggelig skov 😉