Krimianbefaling: Du skal ikke snydes


Gode krimier: I aftes på Skanderborg Bibliotek fortalte jeg bl.a. om bøger og krimiforfattere, som du kan opleve på Krimimessen i Horsens. Tak til alle jer, der ej lod kulden spænde ben og fandt vej til det varme bibliotek – der i øvrigt må have noget nær Danmarks bedste udsigt: et smukt vue ud over Skanderborg Sø.

Ole Lund Kirkegaard-væg i Skanderborg, hvor forfatteren og illustratoren boede. Foto: Rebekka Andreasen

Og til dig, kære bloglæser, der ikke var med. Du skal ikke snydes. Du får her mine anbefalinger til en række gode bøger. Du kan møde alle forfatterne på Krimimessen i Horsens 2018 den 17. og 18. marts. Flere af forfatterne er på programmet både lørdag og søndag.

Og husk: Der er masser af krimiguf, som jeg ikke har nævnt her. Både debutaner og garvede krimiforfattere. Selvudgivere og forfattere fra de største forlag. Der er også quizzer, prisoverrækkelser, fokus på tv-serier og på noget af den fascinerende historie, som Fængslet i Horsens byder på. Jeg ved, der er nogle ændringer til det trykte program, så tjek krimimessen.dk for opdateret program.

Håber vi ses i Horsens om nogle uger.

Gode krimier:

Pigen under jorden af britiske Elly Griffiths. Det er første del af serien om arkæologen Ruth Galloway.  2. bind i serien udkommer på dansk til juni. Britisk krimi af høj klasse. Griffiths skriver ikke kun godt. Hun er en sprudlende, humoristisk og engageret fortæller.

Glashjerte af norske Torkil Damhaug. En selvstændig psykologisk krimi. To gange har Damhaug, der har en baggrund som psykiater, vundet Rivertonprisen, Den Gyldne Revolver, der gives for årets bedste krimi i Norge. Han skriver ret fint.

Glasvinge af danske Katrine Engberg. Det er tredje del af serien om efterforsker Jeppe Kørner og Anette Werner. De to første i serien hedder Krokodillevogteren og Blodmåne. Hun er en af de danske forfattere, der jonglerer smukt med sproget.

Den Permanente af danske Thomas Bagger. Det er forfatterens debutkrimi. En overraskende god en af slagsen. Superstar, bind 2. i serien om den aarhusianske politimand Ask Hjortheede, udkommer sidst i marts. Jeg har anmeldt bogen her på bloggen – søg efter titlen.

Krimiguf. Foto: Rebekka Andreasen

Dødens galleri af brasilianskfødte Chris Carter. Det er den 9. bog om Robert Hunter. Jeg hører ikke til Carters hardcore fans, men det er en stor fornøjelse at høre ham fortælle bl.a. om sit tidligere arbejde som kriminalpsykolog hos FBI. Carter er en meget festlig og farverig person. Han er bestemt værd at opleve i Horsens.

Annabelle af svenske Lina Bengtsdotter. Det er forfatterens debutkrimi, der er blevet rost til skyerne af både læsere og anmeldere. Og det med god grund. Hende tror jeg, at vi kommer til at høre meget mere til.

Gæsten af danske Robert Zola Christensen. Det er tredje del af en serie af videnskabskrimier, men den kan læses uafhængigt. De øvrige i serien om efterforsker Bent Kastrup er Is i blodet og Adams forbandelse. Jeg har anmeldt bogen her på bloggen – søg efter titlen.

Altonas genfærd af skotske Craig Russel – bogen foregår i Hamborg. Den 7. bog i serien om Jan Fabel. Forfatteren har en forkærlighed for Nordtyskland og især tysk efterkrigshistorie, og begge dele smitter af på denne skønne mørke politiserie. Og så er Russel mester i at skabe snedige plots.

Dødens kode af danske Michael Larsen. En Ærø-krimi og efterfølger til Mordet på øen. Spændende bøger begge to. Jeg har anmeldt bøgerne her på bloggen – søg efter titel.

Indland af svenske Arne Dahl. Efterfølger til Skyggezone og den anden bog i serien om Sam Berger og Molly Blom. En af mine absolutte favoritter. Svensk krimiguf, når det er allerbedst. Og Arne Dahl er skøn at høre på.

Lucie af danske Anne-Marie Vedsø Olesen. En selvstændig spændingsroman om en 1000 år gammel kannibal, der drager på pilgrimsrejse til Norge. Syret, velskrevet, mystisk og ret vild historie.

Sirenesang af nordirske Adrian McKinty. Bind to om betjenten Sean Duffy, der foregår under borgerkrigen i Nordirland i begyndelsen af 80’erne. Mørk og intens krimi. Og humoristisk. Titlen er, som bind et i serien Det kolde våde land, hentet fra en linje i en sang af Tom Waits. På engelsk hedder bogen I hear the sirens in the street. Og den linje passer glimrende til Belfast anno 1982. Anmeldelse kommer senere.

Selvom jeg ikke har læst Sorte åkander af franske Michel Bussi, skal den med her. Bussi storsælger i hjemlandet, og jeg synes, du skal udnytte muligheden for at høre en fransk forfatter, når der endelig kommer en franskmand til Horsens. Forhåbentlig laver Bussi ikke en Jean-Christophe Grangé, der på Krimimessen i 2011 hurtigt tog hjem igen – uden at få hverken den pris, han var blevet tildelt, og uden at give sceneinterviews. Der sker altid noget uventet i Horsens. Bussi har også skrevet Pigen på flyet.

Rigtig god krimimesse til dig.

Krimikram fra Rebekka

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.