Et par ord om Engberg-krimien Glasvinge 8


Første gang jeg interviewede Katrine Engberg til bloggen var i december 2015 lige inden, Krokodillevogteren kom ud. I dag sender hun sin tredje krimi på gaden.

Er jeg blevet booket til at interviewe en forfatter på Krimimessen i Horsens, anmelder jeg ikke forfatterens bog. Det er et princip, jeg har, for hvis jeg en dag bliver booket til at interviewe en forfatter, hvis bog jeg ikke bryder mig om, skal min personlige mening ikke spænde ben for et godt interview.

Da jeg bl.a. skal interviewe Katrine Engberg i forbindelse med Krimimessen, anmelder jeg ikke forfatterens tredje krimi, Glasvinge, der udkommer i dag. Du kan med garanti finde masser af blogs og onlinemedier, der anmelder denne tredje krimi om Jeppe Kørner og Anette Werner. Alligevel er jeg nødt til at hæfte disse sætninger på bogen:

Glasvinge er en absurd god krimi. Først og fremmest rummer bogen en fin og rørende krimihistorie. Og Glasvinge er sprængfyldt af detaljer, der får mundvigene til at krybe opad.  Som at en psykolog har en hund, der hedder Maslow. Engbergs sprog er så skarpt som hendes mands kokkeknive, et sprog, der insisterer på konstant at fornøje. Nyd bogen for pokker.

I eftermiddag skal jeg til boglancering i forbindelse med udgivelsen af Glasvinge på Medicinsk Museion i København. Jeg har aldrig været der før, men det virker som et fascinerende sted, der forsker i, indsamler og udstiller den medicinske kulturarv. På museet kan du bl.a  blive klogere på psykiatriens historie med alt hvad det indebærer af dårekister, hjernekasser og tvangsstole.

Tag med på en lille rundtur i denne video:

 

Museet har genstande fra bl.a. hospitalsvæsenet, medicinalindustrien, handicapforsorgen med mere. Og jeg kan se, at der er en aktuel udstilling på museet nu om den menneskelige krop med underoverskriften Lægevidenskabens råmateriale – fra Kadaver til DNA. Og ja, på museet er der glasmontre med …. specielle ting i.

Museet spiller en rolle i Glasvinge, og det er derfor oplagt, at Katrine Engberg og forlaget Peoples Press har valgt netop dette museum til boglanceringen. Jeg forsøger at knipse et par fotos eller tre, som jeg deler med dig senere.

PS: Læs interviewet med Katrine Engberg fra dengang, de færreste forbandt hende med kriminalromaner. Eller læs her dobbeltinterviewet med Katrine Engberg og Anne Mette Hancock.

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 thoughts on “Et par ord om Engberg-krimien Glasvinge

 • Anne

  Jeg havde bestilt den som ebog, så jeg kunne nå at læse den inden arrangementet i eftermiddag – var faktisk faldet i søvn, da jeg fik en SMS ved midnatstid om at den var blevet frigivet….hovsa iPaden’en lå ikke langt nok væk fra sengen……
  Jeg var så træt, at jeg faldt i søvn på et spændende sted (jeg var drænet efter alle indtryk på en dag, hvor jeg helt har skiftet arbejdsområde på mit job) men underbevistheden…….den fortsatte, hvor mine øjne slap, meeeeeee. jeg tror næppe,at den drømte fortsættelse af bogen følger Katrines ……. hahaha…. så nu skal den lige læses færdig
  Vi ses senere

 • Helle K.

  Åh, hvor jeg dog glæder mig til at læse den bog og jeg må vist få overbevist min mand om, at det ville være en god ide med et museumsbesøg han er ikke så hårdkogt som jeg er

 • Tone

  Håper virkelig den er kommet i bog handelen på Kastrup flyplass på torsdag da jeg mellomlander der. Hilsen norsk fan som ikke klarer å vente til den blir oversatt!

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Kære Tone

   Tak for din kommentar. Jeg håber, at du har fået fat på bogen i Kastrup. Hvornår den udkommer på norsk ved jeg desværre ikke.

   Bedste hilsner fra Rebekka

    • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

     Hej igen

     Samsø, sommer og Engbergs Glasvinge lyder som en god kombination. Tak fordi du læser med her på bloggen.

     Bedste hilsner fra
     Rebekka