Bogfestival – hyldest til litteraturen i november


Bogfestival: Skru op for din radio, tænd for dit tv, vær klar foran din pc eller mød op til et live-arrangement den 7. og 8. november 2020. Her hyldes litteraturen.

“Pointen er, at vi får mulighed for at fejre bogen også i år, hvor covid-19 har gjort det umuligt at samle tusindvis af mennesker til Bogforum. Politiken og Gyldendal har taget dette initiativ, fordi vi som et par af de etablerede forlag føler os forpligtede på at vise, at branchen står sammen, også under specielle omstændigheder.”
Sådan siger Gyldendals administrerende direktør Morten Hesseldahl og direktør for Politikens Forlag, Lene Juul, på bogfestival.dk
Foto: Rebekka Andreasen

To af landets store, etablerede forlag – Politiken og Gyldendal – har taget initiativ til Bogfestival 2020, som er tænkt som et fælles initiativ på tværs af hele bogbranchen. Og nu har de fået DR og en række danske litteraturinstitutioner som Bogforum, Dansk Forfatterforening, Danske Forlag, Danske Biblioteker/ Danmarks Biblioteksforening, boghandlere og Litteratursiden.dk med på ideen.

Det bliver et tiltrængt og lillebitte plaster på det åbne, blodige sår, som talrige aflyste forfatterforedrag, biblioteksarrangementer og bogmesser har efterladt.

På sitet bogfestival.dk finder du store som små events over hele landet. Her et lille udpluk:

  • Kom med til Storydays – online. Mofibo livestreamer nonstop i 48 timer fra Radio 24/7’s studier, som People’sPress har overtaget. Der vil være noget til alle aldre – og så er det gratis. Oplev Frederik Cilius & Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis, Mads Steffensen, Rane Willerslev, Cecilie Frøkjær og mange flere.
  • Forlaget Superlux og pubben The cat and Barrel står bag et arrangement i Vejle den 7. november.  Til krimipub kan du møde forfatterne Katja Ranvits, Tommy Thorsteinsson og Claus Lohman. Du kan smage på både øl og litteratur, ligesom du også kan deltage i en krimiquiz.
  • I Aarhus kan du den 8. november møde fem stærke kvinder: Puk Damsgård, Sissel-Jo Gazan, Elsebeth Egholm, Iben Mondrup og Anja Lovén. Du bliver inviteret med på en rejse ud i verden og ind i litteraturen. Det lyder som en virkelig spændende aften hos Hermans  i Tivoli Friheden.
  • Hele weekenden kan du tage med til Bogfestival hos Gyldendal i Klareboderne, hvor du kan møde forfattere som Susanne Staun, Ida Jessen, Malene Ravn, Ib Michael, Nikoline Werdelin og mange flere. Du tilmelder dig enten formiddag, middag eller eftermiddag.

DR2 rydder fladen hele søndag den 8. november og sender 12 timers live-tv fra klokken 10.00-22.00 med omstillinger til live-arrangementerne rundt i hele landet. Også P1, P4 og dr.dk vil hen over Bogfestival-weekenden tage fat i alle ender og kanter af bøgernes univers til glæde for alle os, der er vilde med litteratur.

Som supplement kan du jo surfe lidt rundt på bloggen. Vildmedkrimi.dk er bestemt også en hyldest til litteraturen.

God fornøjelse

Rebekka

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.