Detektiv-dyst, BogForum 2019 og nyt om Emma Sköld


Blandet krimiguf:Verdenshistoriens største detektiv, BogForum 2019 og ny Sofie Sarenbrant-krimi ude.

Sherlock Holmes i skikkelse af Benedict Cumberbatch som lille samlefigur. Set i en boghandel i Florida for nogle år siden. Foto: Rebekka Andreasen

Til dig, der gerne tager turen til Odense-forstaden Tarup mandag den 30. september 2019, er der et sjovt og anderledes arrangement på biblioteket.

Hvem er verdenshistoriens største detektiv? Sherlock Holmes eller Hercule Poirot? Der battles om detektiver denne aften på Tarup Bibliotek. Filmjournalist og anmelder ved Information Christian Monggard vil kæmpe for den engelske mesterdetektiv, mens redaktør på forlaget Modtryk og krimikender Nanna Rørdam Knudsen kæmper den belgiske gentlemans sag.

Agatha Christie-bøger i en boghandel i Krakow. Det er lige ved, at det ødelægger det fine look, at man snupper en bog fra reolen. Foto: Rebekka Andreasen

Personligt har jeg altid været mere til Holmes end til Poirot, men det er måske fordi, jeg ikke har læst samtlige 33 Agatha Christie-krimier, hvor den affekterede belgier med det svungne overskæg optræder.

Undervejs loddes publikums stemning, og hvis du møder op, er det i sidste ende dig, der er med til at bedømme, hvem der er verdens største detektiv. Herlighederne begynder klokken 19, og du kan læse mere om arrangementet og købe billet her

BogForum 2019

På BogForum er der plads til alle. Her foto fra BogForum 2016. Foto: Rebekka Andreasen

På BogForum har jeg set Ole Henriksen danse, hørt spøjst poetry-slam udført af medlemmer af Håbefulde Unge Forfattere, spist græshopper, krammet barndomsidolet skuespilleren Olaf Nielsen, der var en del af min tv-barndom, og jeg har hørt Sara Blædel følsomt fortælle om at miste sine forældre på kort tid. Og sammen med gode kolleger fra Skriveværkstedet har jeg stået på en stand, mødt skønne kunder og fortalt om privat bogrådgivning og manuskriptvurdering.

Jeg har savlet over lækker mad kreeret af tv-kokke, skålet i champagne med bogaktuelle forfattere og ventet pænt i kø for at få tegner og forfatter Peter Madsens fine signaturtegning i en nyindkøbt bog. Jeg har sludret med Birthe Rønn Hornbech om Christiansborgs historie, interviewet en del forfattere blandt andre det skønne søskende- og forfatterpar Lotte og Søren Hammer, der i øvrigt snart er klar med tiende og sidste bind i serien om Konrad Simonsen, Komtessen og co.

På BogForum har jeg set forlagsfolk komme slæbende med nye, friske forsyninger af Yahya Hassans digte, og jeg er blevet rørt over at høre forfatter Steffen Jacobsen fortælle om sin voldsomme barndom og om, hvordan det lokale bibliotek har haft enorm betydning for ham. Jeg har forbandet rullekufferter og lange toiletkøer langt væk.

Men…

I år må jeg undvære BogForum, og jeg har desværre måtte takke nej til et par spændende interviewtjanser. Den 15. – 17. november 2019 skal jeg, der bor hundredvis af kilometer fra Bella Center, nemlig bruge på et par skønne familiefester. Mit yngste barn fylder f.eks. ti år, og det fejrer novemberbarnet med en ananas- og flamingofest.

Her er et af mine personlige BogForum-højdepunkter – da jeg på tomandshånd interviewede Arne Dahl på BogForum 2018. “Jeg er ikke færdig med Berger og Blom. Men det bliver en selvstændig historie og ikke en del af trilogien. Og måske lykkedes det mig en dag at skrive en stand alone – det har jeg ikke været så heldig med,” sagde Arne Dahl. Foto: Rebekka Andreasen

Jeg følger selvfølgelig med i programmet, og hvis du også er vild med krimi, så tjek Krimimessens program ud. Du kan nemlig møde de gode folk fra Krimimessen i Horsens i Bella Center lørdag og søndag – og med dem en lang række krimiforfattere.

Du kan blandt andre møde: Jakob Melander, Lone Theils, Rikke Dahl, Mads Peder Nordbo, Lotte og Søren Hammer og Michael Katz Krefeld, ligesom du kan møde bogaktuelle forfattere, der i virkelighedens verden har arbejdet med forbrydelser som professor i retsmedicin Hans Peter Hougen og Ove Pedersen, der er tidligere kriminalkommissær og efterforskningsleder.

Du kan på de øvrige scener og stande i løbet af weekenden møde forfattere som Gretelise Holm, Anne Mette Hancock, Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel, Thomas Rydahl, Stefan Ahnhem, Dennis Jürgensen og Elsebeth Egholm.

Syvende bog om Emma Sköld

Du kan også møde svenske Sofie Sarenbrant, der i øvrigt netop i dag udkommer med Skammekrogen, der er den syvende fritstående bog i den populære serie om kriminalinspektør Emma Sköld. Det er en mørk, alvorlig og virkelig god bog, som hermed varmt anbefales. Og klart, synes jeg, den bedste af forfatterens Emma Sköld-bøger.

For nylig interviewede jeg forfatteren, og hvad der kom ud af den snak, skal jeg nok fortælle senere.

Du kan varme op til BogForum 2019 ved at læse nogle af mine tidligere reportager fra BogForum. Søg blot efter BogForum i søgefeltet.

Læs mere om BogForum 2019 her og husk, at du også kan downloade appen ‘Bogforum 2019’ via Appstore, hvor du kan finde oversigter over alt fra forfattere og udstillere til messens spisesteder. Du kan også gemme arrangementerne, du allerhelst vil opleve og finde frem til alle de praktiske oplysninger, du har brug for til weekenden.

Bedste krimihilsner fra

Rebekka – Vild Med Krimi

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.