Briterne foretrækker Broen på dansk/svensk


Briterne er vild med Saga og Martin. Foto: Caroline Romare

Briterne er vild med Saga og Martin. Foto: Caroline Romare

Nordic Noir: I lørdags havde Broen sæson 2 (The Bridge) premiere i Storbritannien på BBC4. Jeg har læst flere anmeldelser, og generelt er der store roser til den dansk/svenske serie  – og til Saga og Martin i særdeleshed – fra de engelske anmeldere.

Serien får f.eks. fire ud af fem stjerner i The times. Dog undrer The Guardians anmelder siger over en ting:

Det er smukt at se på – på en dyster måde selvfølgelig. Men er solen aldrig fremme derovre, bare et øjeblik ? Er der virkelig ingen primære farver ? Selv Sagas dejlige Porsche er en mudret sennepsfarve.

Dystre farver eller ej. Noget tyder på, at briterne foretrækker den originale version med Martin og Saga frem for den engelsk/franske version, der hedder The tunnel og har Eurotunnelen som omdrejningspunkt:

Den engelske avis Metro kalder The Tunnel for:

En udvandet coverversion og en bleg efterligning, der aldrig slap ud af skyggerne af den originale tv-serie.

Briterne var også begejstrede for første sæson af Broen. Tv-krimien har vundet en britisk pris for bedste internationale tv-serie i krimi- og thrillergenren.

Broens hovedforfatter, Hans Rosenfeldt, der bl.a. har skrevet denne krimi, har allerede skrevet de to første afsnit til en tredje sæson af den populære serie. Så kan vi bare håbe på, at alt falder på plads, så Broen III bliver en realitet.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.