Er det dig, der står i politiuniformen bag Wallander?


Der er flere forskellige måder du kan præge tilblivelsen af krimier på. Både krimier i bogform og på film. Find Sara Blædel på Facebook eller tag et par dage til Ystad.

Der er masser af arrangementer rundt omkring i landet, hvor du kan møde krimiforfattere.

Forfattere er ensomme væsner. De forskanser sig i deres arbejdsværelse omgivet af bøger fra gulv til loft, tonsvis af noter og tunge opslagsværker. Uden at have kontakt med omverdenen, når de researcher og skriver. Eller passer det nu også?

Jeg skal ikke udelukke, at der er forfattere, der isolerer sig og lever i en osteklokke, når de arbejder. Men der er også eksempler på det modsatte. Krimiforfatter Sara Blædel involverer ofte sine læsere, når hun er i gang med research til en ny bog. I sidste uge skrev hun følgende på Facebook:

HVAD SKAL HAN HEDDE!!!

Jeg mangler et godt navn til FORVALTEREN på herregården ude i Boserup ved Roskilde. Han er en ældre herre som har været der i mange år. Han holder opsyn både med gården og den tilhørende skov. Han går på jagt og er sød, selvom han måske nok holder lidt vel meget på formerne og godt kan virke lidt formel, når man ikke kender ham.
MEN HVAD HEDDER HAN OG HVORDAN SER HAN UD??

Hun fik 483 svar.

I dag efterlyste Sara Blædel beskrivelser fra folk, der er blevet ramt af en bil og som har haft dobbelt benbrud. Mon ikke et tip eller to fra hendes Facebook-fans ender i næste bog om Louise Rick?

Fra næste uge og frem til uge 51 skal der indspilles en ny film om Wallander i Ystad. Og folkene bag har for nylig i svenske såvel som i danske jobannoncer efterlyst mænd og kvinder, der er interesserede i at være statister i rollerne som bl.a. politifolk og ambulancefører.

Dette er eksempler fra de seneste par uger. Der er garanteret mange flere muligheder, så det er bare med at komme i gang med at sætte dit aftryk på krimigenren.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.