En heldig vinder og tip om Politimuseet


Krimikonkurrence: Tak for alle jeres gode læseanbefalinger i vidt forskellige genrer. Og tak til alle jer der deltog i konkurrencen om at vinde Helle Mogensens to krimier: Havunger og Malstrøm uanset om I har deltaget via Facebook, Instagram eller bloggen.

Den heldige vinder er…. Pia Husum Klitte. Send mig din adresse på mail@rebekkaand.dk – så er der en bogpakke på vej til dig. Bøgerne er sponsoreret af alpha forlag.

Lige et tip:

Jeg har aldrig selv været på Politimuseet i København, og indtil en tur på museet kan passe ind i mine planer, så har jeg surfet lidt rundt på museets Facebookprofil. Museet livestreamer indimellem interessante samtaler, og de bliver optaget, så du kan se dem, når du vil.

Der er både samtaler med en professor i politi- og retshistorie, med en politiinspektør og også med krimiforfattere. I sidste uge talte museumsleder Frederik Strand med Stine Bolther og Line Holm, der sammen har skrevet For barnets bedste.

Deres hovedperson, historikeren Maria Just, arbejder faktisk på Politimuseet, og forfatterparret fortæller om, hvordan de har researchet til bogen. De har i den grad tjek på, hvordan politiet arbejder i virkeligheden og blander fornemt fakta og fiktion i bogen. 

Og i dag har jeg lavet mad, mens jeg lyttede til en samtale mellem Frederik Strand og krimiforfatter og journalist Lone Theils, hvor hun fortæller om inspirationen til den femte bog om Nora Sand – De usynlige. Det er en ret interessant samtale om et virkelig barskt emne.

Også Leif Davidsen har haft en snak med museumslederen, og der ligger meget fint krimiguf på museets Facebook. Måske det også er noget for dig?

Jeg glæder mig til at besøge Politimuseet på et tidspunkt. Jeg vil gerne se særudstillingen om forbryderfotos. Siden 1851 har forbryderfotos været et vigtigt redskab i dansk politis efterforskning.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.