Fransk krimiforfatter debuterer på dansk 5


Alex af Pierre Lemaitre har fået fornemme anmeldelser i udlandet. Udkommer i morgen på dansk.

Der er ikke mange franske krimiforfattere, der er oversat til dansk. Du kender måske Fred Vargas? Eller en af mine favoritter, JeanChristophe Grangé ? Nu har du mulighed for at lære en ny fransk krimiforfatter at kende nemlig Pierre Lemaitre.

I november sidste år modtog den franske forfatter Pierre Lemaitre prisen Prix Goncourt, der regnes for Frankrigs største litterære pris.

Han vandt for en historisk roman. Men den franske forfatter skriver især krimier, og Pierre Lemaitre debuterer i morgen på dansk med krimien Alex. Bogen er anden del af en trilogi om kriminalinspektør Camille Verhoeven. Får vi danskere smag for den franske forfatter, kan det jo være, at også den første del af serien udkommer på dansk.

At han får prisen er også et gennembrud for franske krimiforfattere, mener Pierre Lemaitre. I Jyllands-Posten søndag i et interview med journalist Niels Lillelund er han citeret for bl.a. at sige:

Det var ikke bare opmuntrende for mig, men for krimigenren som sådan. At en, der skriver krimier, endda hovedsageligt skriver krimier, kunne vinde Frankrigs fornemste litterære pris.

Hvis Pierre Lemaitre er lige så god til at skrive krimier, som han åbenbart er til at skrive historiske romaner, så kan vi vist glæde os.

Bogen handler om Alex Prévost, der bliver brutalt overfaldet på åben gade og kidnappet. Efterladt nøgen i et bur flere meter over jorden i en forladt fabriksejendom. Dagene går, og tiden er ved at rinde ud. Bliver det sulten, tørsten eller kulden, der gør det af med Alex først?

Bortset fra et enkelt usikkert øjenvidne har kriminalkommissær Camille Verhoeven ingen spor at gå efter – ingen identitet på ofret, ingen savnede og ingen mistænkte. (Til info er Alex en kvinde og Camille en mand)

Krimien, der udkommer på Lindhardt og Ringhof, skal på min liste over bøger, jeg gerne vil læse. Du kan læse de første sider af bogen her

PS: Hvis du hedder Ea Seeger Hanmann, så er det dig, der har vundet en billet til Krimimessen i Horsens 2014. Send din adresse til: mail@rebekkaand.dk – så er der en billet på vej til dig. Tak til alle jer, der deltog.

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 thoughts on “Fransk krimiforfatter debuterer på dansk

 • Bitten

  Ofret befinder sig i et bur over jorden i en gammel bygning?

  Det lyder som plottet fra “Kvinden i buret”. Mon Pierre Lamaitre har ladet sig inspirere af Jussi Adler Olsen?

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Haha, Bitten, ja, det kan da godt være 😉 Vi må jo læse bogen for at finde ud af, om du har ret 😉

 • Bitten

  Kvinden i buret var ret uhyggelig, men hvem ved om det kan blive endnu værre? Jeg ved snart ikke om jeg tør læse Pierre Lamaitres =-O Du må skrive en anmeldelse, hvis du læser den 🙂

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Ja, Kvinden i buret var rigtig uhyggelig. Men jeg har læst andre krimier, der også var ret grumme. Jeg skal nok blogge om bogen, når jeg får den læst engang 😉