Krimimessen 2017: Jamen altså. Hvad skal du vælge? At navigere i det krimiguf, Krimimessen i Horsens byder på denne weekend, kan være svært. Jeg har lavet et ideforslag til lørdag.
Ofte står mine tre børn i den lokale Meny fredag eftermiddag, mens de skal træffe et svært valg: Skal den bløde nougat og den salte lakrids lande i fredagens obligatoriske bland-selv-slik pose? Hvad så med den engelske vingummi, de salte fisk, de små p-tærter og de syrlige bolsjer? De har jo kun et vist beløb at købe for.
Jeg ved, hvordan de har det. At vælge mellem alle de tilbud, Krimimessen anno 2017 lokker med, er svært. Og der er kun en vis mængde tid. Og man må træffe en beslutning.
En lørdag på Krimimessen i Horsens kunne se sådan her ud:
Lørdag:
Klokken 10, Rød Scene: Skub messen godt i gang med Leif Davidsens åbningstale. Forfatteren er selv aktuel med Djævelen i hullet, og han er en af genrens grand old men. Da han skrev sin første spændingsroman i 1984, havde han ikke mange danske kolleger. Det har han nu.
Klokken 10.20, Sort scene: Du iler hen til den modsatte ende af Magasinet, hvor svenske Tove Alsterdal fortæller om krimien Vend dig ikke om.
Klokken 10.45, Trykkeriet: Det er mere nordisk krimi på programmet, hvis du finder vej til Trykkeriet, hvor den norske forfatter Gunnar Staalesen fortæller om sin seneste bog, Storesøster.
Klokken 11.30, Trykkeriet: Martin Jensen, Lotte Petri, Nanna Rørdam Knudsen, Steen Harvig og Bo Bjørnvig fra Det Danske Kriminalakademi sætter spot på vold i krimier. Er vold i krimier uundgåeligt?
Klokken 12.00, Sort Scene: Jeg interviewer Lotte og Søren Hammer om deres seneste Konrad Simonsen-krimi, Mørkemanden. Kom og lyt med, når søskendeparret fortæller.
Klokken 12.20, Sort Scene: Bliv bare siddende og hør Jesper Stein fortælle om sit forfatterskab. Senere på året udkommer endnu en Axel Steen-krimi.
Klokken 13.00, Snedkeriet: Det Danske Kriminalakademi uddeler priser, og det plejer at være både sjovt og festligt at overvære. Palle Rosenkrantz-prisen går til islandske Yrsa Sigurðardóttir, der har skrevet DNA. Harald Mogensen-prisen går til den danske forfatter Lars Kjædegaard for Det der er værre, og Debutant-diplomet får Nina von Staffeldt for Frosne beviser. Dansk Horror Selskab overrækker Horrorprisen. Og jeg er meget stolt over at få Anton Koch-diplomet.
Så er det vist tid til en bid mad, inden du sætter dig klar foran Rød Scene klokken 14. Her interviewer jeg Anne Mette Hancock om hendes debutroman, Ligblomsten. Den er ret god, den bog. Siger det bare.
Så er det nu. Du har tyve minutter til at tisse, snuppe en kop kaffe og gå en runde i messeområdet i Magasinet.
14.40, Rød Scene: Jeg har hørt, at norske Torkil Damhaugs krimi, En femte årstid, er uhyre interessant. Forfatteren har netop vundet Rivertonprisen for bedste norske krimi. Hør ham fortælle om bogen.
15.00, Snedkeriet: Hør Arne Dahl, Leif Davidsen, Michael Katz Krefeld og Helle Vincentz diskutere spændingsromanens potentiale som samfundskritisk våben.
15.45, Gymnastiksalen: Den britiske forfatter Stuart Macbride fortæller om sine krimier, Hilsner fra de døde og En sang fra de døde.
16.20, Rød Scene: Jeg interviewer Pernille Boelskov, der skriver krimier, der foregår på Bornholm. Kom og hør hende fortælle om Bornholmerdybet og få svaret på, hvorfor hun har valgt en kvindelig præst som hovedperson.
Frem til 17.00, Teltet: Find vej til Teltet, luk øjnene, lyt og nyd de musikalske krimiforfattere Jakob Melander og Kim Juul.
I morgen her på bloggen får du et forslag til søndag på Krimimessen i Horsens.
PS: Faktisk tyvstarter messen allerede fredag med et arrangement, som du kan læse mere om her
Åh altså – jeg må og skal opleve det en gang -. troede virkelig, at det ville være ganske nemt, efter at vi flyttede til Aarhus, men indtil nu har lige præcis Krimimesseweekenden været booket ind til andre ting, og minsandten også i år. Din guide er bare så fristende. Jeg ville elske at følge den.
Du må unde sig selv en Krimimesse-oplevelse en gang, Birthe. Må være lige noget for dig.
Tak for de søde ord, som du altid er generøs med.
Rebekka