Inger og Inger udgiver selv


Inger Wolf og Inger Gammelgaard Madsen har ikke kun fornavnet til fælles. De har begge skrevet krimiserier, der foregår i og omkring Aarhus, og de har begge bevidst valgt at udgive deres bøger selv.

Inger Wolf (tv) fejrer udgivelsen af sin nyeste krimi sammen med Inger Gammelgaard Madsen. De to forfattere udgiver hver især bøger på eget forlag. Inger Wolf på Black Cat Edition og Inger Gammelgaard Madsen på forlaget Farfalla. Foto: Rebekka Andreasen

Nu skal jeg snart i fængsel. Og jeg glæder mig helt vildt. Krimimessen 2013, der bliver afholdt i i Fængslet i Horsens, begynder i morgen. Jubiiii. I 2001, hvor krimimessen blev afholdt allerførst gang, deltog fem forfattere. Sidste år var der  ca. 100 forfattere og foredragsholdere. Du kan se programmet for messen lige her

Inger Wolf og Inger Gammelgaard Madsen er et par af de forfattere, som du kan møde i Fængslet i Horsens. De udgiver begge med succes bøger på eget forlag. At få en bog ud i verden – ud til læserne – handler om meget mere end “blot” at skrive den. Forfattere med et forlag i ryggen har forlaget til at står for bl.a. markedsføring og distribution. Den fordel har selvudgivere ikke, og der er også lige det dér med ISBN-numre, grafisk design, salgsarbejde og alle de regninger, der skal betales etc.

Man mister meget kontrol ved at udgive på et forlag. Der kan f.eks. gå et år fra man sender et manuskript ind, til bogen kommer på gaden. Det kan være meget frustrerende, og derfor giver det en stor frihed at udgive selv. Der er selvfølgelig også en økonomisk fordel, siger Inger Wolf.

I går udkom hendes sjette krimi om kriminalkommissær Daniel Trokic.

Inger Gammelgaard Madsens baggrund som grafisk designer er en kæmpe fordel, når hun skal lave markedsføringsmateriale eller omslag til sine bøger om den italienskfødte kriminalassistent Roland Benito hos Østjyllands Politi. Men som selvudgiver har man brug for hjælp.

Når man udgiver bøger på sit eget forlag, så er det rigtig vigtigt med gode samarbejdspartnere. Det gælder alt fra trykkeri til en, der giver teksten et sprogligt eftersyn, og som kan finde tekniske eller faktuelle fejl, understreger Inger Gammelgaard Madsen.

Læs mere om Inger Gammelgaard Madsen lige her

Ses vi i fængslet?

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.