Kierkegaardmysteriet af Thom Satterlee

Anderledes krimi, der er værd at læse.

Anderledes krimi, der er værd at læse.

Anmeldelse og konkurrence: Fem læsere kan vinde Kierkegaardmysteriet som enten e-bog eller fysisk bog. Det er en litterær krimi, der ikke kun er godt skrevet, og som har et godt tænkt plot. Det er også en bog, som gør dig klogere på Søren Kierkegaard.

Kierkegaardmysteriet er ikke en traditionel krimi. Den er ikke proppet med cliffhangers eller action. Men det gør ikke spor. Den er nemlig meget mere end en krimi. Bogen er også en underholdende og interessant introduktion til den store danske filosof, forfatter og teolog: Søren Kierkegaard. Det lyder måske tungt og uinteressant, og da tempoet ikke er hæsblæsende, er der nok nogle hardcore krimifreaks, der står af. Men kombinationen af spændingsroman og masser af indsigt i Kierkegaards liv tiltalte mig, der er født i et hjem, hvor Kierkegaard hang på væggen blandt familieportrætterne. Og jeg var godt underholdt hele vejen gennem de knap 300 sider.

Amerikanske Thom Satterlee formår at gøre teksten så interessant, at jeg tog mig selv i at google konstant, fordi jeg lige ville tjekke fakta. Kierkegaardmysteriet har simpelthen gjort mig nysgerrig på den store filosof her 200 år efter hans fødsel.

Bogens hovedperson er som forfatteren fra USA. Daniel Peters var som ung udvekslingsstudent i Kolding, hvor han blev betaget af ikke kun danske Mette, men også af Søren Kierkegaard. Han arbejder nu som oversætter på Kierkegaard Forskningscenteret i København, hvor ungdomskæresten Mette er chef. Da hun pludselig bliver myrdet, forsvinder et netop opdaget Kierkegaardmanuskript. Daniel indleder sin egen jagt på både gerningsmand og manuskript.

Hovedpersonen har den gennemgribende udviklingsforstyrrelse, Aspergers Syndrom, og hvor Daniel er knivskarp og dygtig til sit arbejde, så er han socialt handicappet og har det svært med ironi, smalltalk etc. Han kæmper for at forstå de sociale spilleregler, og han må ud af sine vante rutiner og komfortzone for at finde Mettes morder og det forsvundne manuskript. Bogen beskriver fint og usentimentalt, hvordan det må være at tænke anderledes end de fleste. Og så giver bogen et sjovt indblik i en amerikaners syn på os danskere. Feks.:

Efter alle disse år forekommer det mig stadig mærkeligt at se en kvinde i en fornem uldfrakke og med højhælede støvler på sin cykel midt i et befærdet kryds eller at se en mand i jakkesæt tage sin mobiltelefon frem og placere den på styret, mens han kører tommelfing­eren ned over den lille skærm.

Kierkegaardmysteriet udkommer 17. maj på forlaget Rosenkilde & Bahnhof, der har sponsoreret bøgerne.

Vil du deltage i konkurrencen om at vinde en bog, skal du skrive i kommentarfeltet her på bloggen, om du ønsker bogen som fysisk papirbog eller som e-bog. Du kan deltage i konkurrencen indtil 22. maj 2013 klokken 12 – jeg trækker fem vindere senere den dag. Du får ikke direkte besked, men skal selv tjekker her på bloggen, om du har vundet.

 

22 kommentarer til Kierkegaardmysteriet af Thom Satterlee

 • Betina Nielsen skriver:

  Vil gerne vinde en rigtig bog ;0)

 • bogen lyder rigtigt spændende – og ville nok ikke lige være en jeg normalt ville gå ud og købe. Så skulle jeg være heldig – så gerne en fysisk bog. Og jeg er sikker på, at jeg har en der vil overtage den – når jeg er færdig med at læse den.

 • Det lyder som god sommerferielæsning, og da jeg ikke har lært at elske e-bøger endnu, vil jeg gerne vinde den i gammeldaws papir 🙂

 • Liselotte skriver:

  Det lyder som spændende læsning til sommerferien – den vil jeg mægtig gerne vinde i fysisk bogform 🙂

 • Anne-Marie skriver:

  Lyder spændende. Vil da rigtig gerne vinde den som e-bog 🙂

 • lisbeth thomsen skriver:

  Vil gerne vinde en god bog trykt på papir.

 • Jens Holste skriver:

  Kierkegaard + krimi?! Glem Dan B. -dét her lyder da meget bedre 🙂
  Foretrækker stadig ‘rigtig’ bog … 😉

  • Rikke Hansen skriver:

   Vil da rigtig gerne vinde en “rigtig” bog! Er ikke lige nået til e-bøger endnu…

 • Betina Petersen skriver:

  Jeg er blevet ret vild med e-bøger, så jeg håber at vinde sådan én 🙂
  Bogen lyder i øvrigt meget interessant

 • Bente Hviid Rasmussen skriver:

  Jeg vil gerne blive lidt klogere på Kierkegaard og vil meget gerne vinde den som e-bog, da jeg forsøger kun at eje e-bøger. Der er ikke mere plads på hylden 😉

 • Bettina Maindal Kjærgaard skriver:

  Jeg vil rigtig gerne vinde den i fysisk form – elsker duften af nye bøger 🙂

 • Anette Andersen skriver:

  Hej – lyder rigtig spændende! Bruger e-bøger etc i mit arbejde, så hvis jeg er heldig at være blandt de 5 vindere,vil jeg gerne ha’ en rigtig (papir) bog.

 • Dorte Elmstrøm skriver:

  Den bliver jeg nødt til at læse. helst en rigtig bog.

 • Ellen Marie skriver:

  Som papir……for så læser svigerforældrene den efter mig!

 • Tyge Brink skriver:

  Jeg vil rigtig gerne vinde den som e-bog. Mine reoler er propfyldte og min e-bogslæser er en meget god ven. Jeg kan klart anbefale at investere i en rigtig e-bogslæser i stedet for at læse på en tablet. Oplevelsen med e-ink ligger ret tæt på en rigtig bog

 • Helle Post skriver:

  Bogen lyder spændende, så den vil da være velkommen hos mig 🙂 gerne som e-bog

 • Jette Larsen skriver:

  Læsekredsen holder sommerferie, og jeg er hoppet på krimi-genren igen. Kierkegaardmysteriet lyder som en krimi ud over det sædvanlige, såå ville mægtig gerne vinde en papir-bog 🙂

 • Lone N skriver:

  Jeg vil gerne vinde bogen i den gode gammeldags papirsversion. Tak for en inspirerende blog.

 • Birgit E. Andersen skriver:

  Lyder spændende – den vil jeg da gerne vinde som e-bog.

 • Rie Pieper skriver:

  Den lyder super læseværdig…jeg vil gerne ha’ den som e-bog, hvis jeg skulle være så heldig 🙂

 • Holger Nielsen skriver:

  Skulle jeg være heldig, så vil jeg gerne have den i papirversion. Har lige købt “Et studie i rødt” fra samme forlag. En fantastisk flot bog at få i hånden.

 • Lisbeth Maja Sørensen skriver:

  Jeg vil rigtig gerne vinde en fysisk bog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Kobra Af Deon Meyer, Forlaget Turbine

Læs mere om bogen her