Konkurrence: Vind biografbilletter til thrilleren Cairo Confidential

Giveaway/sponsoreret: Du kender ham måske især som Assad i filmatiseringerne af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-krimier. Nu er den 44-årige svenske skuespiller Fares Fares, der er født i Libanon, aktuel som korrupt politiefterforsker i den mørke politiske thriller Cairo Confidential. Vind billetter til filmen. Der er 3 x 2 billetter på højkant venligst sponsoreret af Scanbox Entertainment, der distribuerer filmen i Danmark.

Cairo Confidential er co-produceret af danske Final Cut for Real, der især er kendt for dokumentargenren. Foto: Scanbox Entertainment.

(Bemærk: Konkurrencen er afholdt)

Fares Fares spiller den egyptiske politimand Noredin, der forsøger at navigere i et land og i en millionby, hvor uroen ulmer, og hvor retssystemet er på kanten af et kollaps op til Det arabiske forår. For at holde sig oven vande afpresser han lokale kriminelle og indhyller sig i en tåge af stoffer og alkohol.

En kendt sangerinde findes død på The Nile Hilton Hotel (filmens originaltitlen er The Nile Hilton Incident) og Noredin får ansvaret for efterforskningen. Sagen viser sig hurtigt at trække tråde til landets magtelite, og pludselig begynder Noredin at stille spørgsmålstegn ved sin egen moral og landets ditto.

Filmen handler om Cairo. Den handler om fortidens og fremtidens kræfter der kolliderer – og om de mennesker, der bliver knust mellem de to.

Sådan siger filmens svenske instruktør Tarik Saleh, der sammen med resten af filmholdet var klar til at filme i Egypten. Tre dage inden filmoptagelserne skulle gå i gang, blev produktionen dog lukket ned af de egyptiske myndigheder, og holdet blev forment adgang til at filme i Cairo. Filmen er derfor optaget i den marokkanske by Casablanca.

Cairo Confidential er inspireret af virkelige begivenheder i Cairo op til revolutionen i Egypten i 2011. En egyptisk forretningsmand og parlamentsmedlem blev dømt for mordet på en berømt libanesisk sangerinde i 2008, hvilket var et chok for nationen. Ikke at mordet fandt sted, men at en person med tætte forbindelser til Mubarak-familien blev dømt.

Filmen vandt prisen for bedste internationale spillefilm på Sundance Film Festival 2017. Derudover har Cairo Confidential været udvalgt til 14 andre festivaler rundt om i verden.

Fares Fares fik sit gennembrud på film i 2000 med en hovedrolle i den svenske kult-komedie Jalla! Jalla! Han har også medvirket i Hollywood-produktioner og er mest kendt i Danmark for sin rolle som Assad i filmatiseringerne af Afdeling Q-bøgerne. Foto: Scanbox Entertainment.

Filmen får premiere den 12. oktober i danske biografer over hele landet, og på kino.dk kan du tjekke, hvor og hvornår filmen spiller. Hvis du er blandt de heldige, skal du selv holde øje med filmens spilleperiode, der godt kan afveksle fra den gyldighedsdato, der står på billetterne.

Jeg har smugset filmen, og det var stærkt at se talentfulde Fares Fares i en alvorlig og meget mørk rolle udfolde sig på arabisk. Cairo Confidential er en rå film om mennesker, der bliver klemt i et system gennemsyret af korruption og magtmisbrug.

Sådan deltager du i konkurrencen

Tre heldige bloglæsere kan invitere en ven med i biografen. Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at smide en kommentar under indlægget her, hvor du anbefaler en god krimi. Du kan også deltage på Facebook ved at skrive en kommentar under indlægget der i stedet for, men du kan kun deltage én gang.

Du kan deltage i konkurrencen om 3 x 2 biografbilletter frem til mandag den 2. oktober 2017 klokken 11.00.

Senere samme dag kan du på bloggen læse, om du har vundet. Du skal selv tjekke, om du er blandt de heldige. Hører jeg ikke fra vinderne inden fem dage, trækker jeg nye navne.

Tak til Scanbox Entertainment for at sponsorere billetterne.

PS: Du kan se trailer for filmen her:

PPS: Husk at du endnu kan nå at stemme til Plusbog.dks Danish Book Blog Award. Bloggen her er nomineret, og jeg bliver meget glad, hvis du sender en stemme min – og vildmedkrimi.dks – vej. Du kan stemme her

 

 

27 kommentarer til Konkurrence: Vind biografbilletter til thrilleren Cairo Confidential

 • Anne Bille skriver:

  Papa af Jesper Stein
  Dette er 5. bog i serien om Axel Sten. Axel arbejder du undercover for PET, skal denne gang trævle en sag op omkring international våbenhandel op. Axel arbejder undercover i bl.a. Amsterdam, hvor han selvfølgelig forelsker sig i pige som er dybt involveret i sagen.
  Samtidig sker der et røveri i flere bankbokse tæt på Nørreport station. Denne sag bliver politikommissær Vicki Thomsen, Axel s gamle makker, sat på. I en af boksene ligger der nogle meget værdifulde diamanter, som formentlig er stjålet fra den russiske stat.
  Umiddelbart kan man ikke se, hvad de to sager har med hinanden at gøre, men det har de naturligvis.
  Vi følger selvfølgelig også Axels forhold til sin exkone Cecilie, som er blevet meget bedre, hun er nu blevet skilt fra sin nye mand Jens Jessen, som er chef for PET og altså også for Axel.
  Historien er barsk, som man også forventer af en roman hvor den russiske mafia er blandet ind. Den er rigtig spændende og efter min menig på højt internationalt plan – der er virkelig grundlag for en filmatisering af hele serien.

 • Betina Petersen skriver:

  Jeg kan stærkt anbefale krimiserien om kriminalkommisæren Roy Grace skrevet af Peter James.

 • Elsebeth skriver:

  Jeg anbefaler gerne Ondskabens høst af Robert Galbraith (J. K. Rowling) Tredje bind i serien om Cormoran Strike.

 • Louise Hanse skriver:

  Jeg har tænkt og tænkt, og jeg ved simplethen ikke, hvilken bog jeg kan anbefale, når jeg er mega fan af så mange bøger, derfor kan jeg anbefale en hel serie – nemlig serien med Chris Carter med hovedpersonen Robert Hunter.
  Jeg kan kun anbefale disse bøger, man skal bare være opmærksom på, at Chris Carter skriver meget beskrivende, og meget detaljeret, og det kan virkelig vende sig i en når man læser dem, men kan kan ikke lægge de bøger fra sig når man først går igang, dagen og natten forsvinder simplethen.

 • Ellen Nielsen skriver:

  Jeg anbefaler Jo Nesbø – Især Panserhjerte. Hans sans for at twiste plottet igen og igen, så man ikke kan regne ud, hvem morderen er, er uden sammenligning. Han er en sand krimi-mester.

 • Bente Engelund Knudsen skriver:

  Hvis man har lyst til at læse lidt andet end de mange gode skandinaviske krimier, vil jeg anbefale Deon Meyer: Tretten timer. Den foregår i Cape Town og er både velskrevet og spændende

 • Rikke Hyldgaard Hansen skriver:

  Jeg vil anbefale Stefan Ahnhems “Offer uden ansigt”, “Den niende grav” og “Atten grader minus”. De er vildt spændende…

 • Pt er jeg gået i gang med Peter Robinsons serie om politimanden Alan Banks – jeg er helt væk……….. han kan anbefales

 • Pia Lorite skriver:

  Anbefaler hele serien a Amish krimier af LINDA CASTILLO der er 8 at gå igsng med. Virkelig velskrevne man er hensat til Painters Mill og omegen fra side 1. Og ellers er der jo ALTID Karin Slaughters verden

 • Lone Maj Knudsen skriver:

  Morten Remars Detonator. Den synes jeg var rigtig god 🙂

 • Birgitte Nielsen skriver:

  Jeg vil gerne anbefale svenske Leif G.W. Perssons forfatterskab. En af de ypperste er “Den døende detektiv” med politimanden Lars Martin Johansson i hovedrollen (manden der kunne se om hjørner). Generelt er Perssons krimier præget af stor faglig viden, spænding, satire og et velskrevet sprog. Man skal holde tungen lige i munden som læser, for Persson fylder godt på i plots og satire, men sådan en udfordring skærper jo bare opmærksomheden.

 • Betina Nielsen skriver:

  Jeg tror, jeg vil anbefale en overset forfatter. Nemlig Rachel Abbott. Hun har en helt speciel måde at skrive på og hendes hovedpersoner brænder helt igennem.

 • Malene Sommer skriver:

  Jeg vil anbefale Cilla og Rolf Börjlinds bøger om Olivia Rönning og Tom Stilton. De er fantastiske. Krydser fingre for at vinde biografbilletter

 • Marianne skriver:

  Jeg kan klart anbefale Kaninjægeren af Lars Kepler. Det er bind nr. 6 i serien med mit favorit makkerpar Joona Linna og Saga Bauer. Jeg vil også gerne anbefale Babyalarm af Vibeke Dorph som jeg pt. er igang med og so far so good.

 • Harriet Rud skriver:

  Jeg vil gerne anbefale Bombemanden og hans kvinde af Leif W Persson, virkelig spændende krimi og særdeles relevant i disse tider, hvor terrorisme fylder så meget i medierne.

 • Dorthe Bille skriver:

  Ligblomsten af Anne Mette Hancock mener jeg er året bedste krimi. Den er umulig at lægge fra sig

 • Morten C skriver:

  Alt med Jo nesbø 🙂

 • Bo Espersen skriver:

  Jeg anbefaler en Mankell. Den urolige mand er fabelagtig.

 • Charlotte Lyngsted Nielsen skriver:

  Arne Dahl Skyggezone

 • Pia Klitte skriver:

  En anbefaling af en god bog oplevelse , må være Jens Henrik Jensens Oxen serie. Den syns jeg alle fortjener at læse.

 • Inge Lund skriver:

  Der er rigtig svært at anbefale nogle frem for andre – hvor er der dog mange gode krimier. Jeg vælger at anbefale en af de første jeg læste, nemlig Torben Nielsens “Nitten røde roser”. En ældre krimi, men den er stadig spændende.

 • Lisbeth Zabihi skriver:

  Jeg er i gang med en krimiserie af Jacqueline Winspear om psykolog og undersøger Maisie Dobbs. Serien foregår i mellemkrigsårene og der trækkes tråde tilbage til 1. Verdenskrig. Det er ikke lykkedes mig at finde bøgerne på dansk, så jeg læser dem på engelsk. Dejlig tidstypiske engelsk krimi, når den er bedst.

 • Caroline M skriver:

  Jo Nesbøs bøger

 • IMille Kristensen skriver:

  Jeg vil anbefale Karin Slaughter. Hun er i mine øjne den af de bedste krimi forfattere i verden. Balancen mellem hovedpersonernes personlige problemer og plottet er fantastisk, og så er der en rå realisme i bøgerne som gør at man næsten tror at det kunne være sket i virkeligheden

 • Flemming Sørensen skriver:

  Den bedste krimi/thriller jeg har læst i år og jeg har læst mange, er: “Jeg er Pilgrim af Terry Hayes. En vildt spændende og overraskende historie.

 • Birgitte skriver:

  Den Permanente af Thomas Bagger er velskrevet, overraskende og spændende.

  • Rebekka Andreasen skriver:

   Det har du nemlig helt ret i. Tak for din kommentar. Og der kommer anmeldelse af bogen her på bloggen inden længe. Konkurrencen er dog afsluttet.

   Vh Rebekka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Kobra Af Deon Meyer, Forlaget Turbine

Læs mere om bogen her