Krimiåret 2019: Masser af krimiguf i 2019 6


Jussi Adler-Olsen er en af de forfattere, du kan møde på Krimimessen i Horsens 2018 . Mit “Jusfie” er taget af Elisabeth Ahlefeldt-Laurvig og er fra Krimimessen 2017.

Kriminyt: Allerede nu er der masser at glæde sig til i 2019, hvis du er Vild Med Krimi. Krimimessen i Horsens 2019 får besøg af Lars Kepler og Jussi Adler-Olsen, og i 2019 kan du igen følge Harry Hole og Ruth Galloway.

Når 2019 er otte dage gammel, udgiver Lindhardt og Ringhof norske Heine Bakkeids debutroman Jeg vil savne dig i morgen. Tag med til Nordnorge og mød eks-politimanden Thorkild Aske, der netop har afsonet tre år i fængsel i Stavanger, dømt for manddrab. Plaget af skyld overtales han til at tage til en lille ø i Nordnorge for at lede efter en ung mand. Efterfølgeren udkommer allerede til juni, så måske du har lyst til at hoppe ombord fra begyndelsen?

Forlaget Hr. Ferdinand, der hører under Politikens Forlag, udgiver til februar britiske Sarah Vaughans spændingsroman på dansk. Skandalens Anatomi hedder bogen, der er en international bestseller. Bogen handler om James, kærlig far, opmærksom ægtemand og karismatisk figur i den offentlige debat –  anklaget for en frygtelig forbrydelse. Advokaten Kate Woodcroft fører sagen. Hun er sikker på, at James er skyldig, og fast besluttet på, at sandheden skal frem.

Også danske fans af politikommissær Thomas Lynley og politiassistent Barbara Havers fra Scotland Yard kan glæde sig til februar, hvor Elizabeth Georges En lille ond handling udkommer på dansk på HarperCollins. For første gang sender forfatteren sine hovedpersoner til udlandet – en del af handlingen foregår nemlig i Italien denne gang. Jeg har smuglæst, og du kan godt glæde dig til bogen.

En af de krimier, der udkommer i 2019, er denne norske krimi. Efterfølgeren udkommer allerede til juni på Lindhardt og Ringhof. Foto: Rebekka Andreasen

Og er du en af de mange danske læsere, der med begejstring svømmer med på Doktor Ruth Galloway-bølgen og nyder Elly Griffiths krimier om den herlige britiske arkæolog med speciale i knogler, så glæd dig til endnu en Galllow-krimi til foråret. Selvfølgelig er der gensyn også med Harry Nelson og de andre karakterer fra serien. Det er Gads Forlag, der står bag udgivelsen.

Den 6. og 7. april lægger Horsens igen by til Nordeuropas største krimifestival. Folkene bag messen afslører drypvis forfatternavne, men allerede nu er det sikker, at du på messen kan møde:

 • Jussi Adler-Olsen
 • Lars Kepler
 • Sara Blædel
 • Hjorth Rosenfeldt
 • Elly Griffiths
 • Leif Davidsen
 • B.A. Paris
 • Jørn Lier Horst
 • Thomas Enger
 • Jens-Henrik Jensen
 • Heine Bakkeid

Krimimessen er andet end bestsellerforfattere, og måske du opdager et forfatterskab, du ikke kendte i forvejen? Jeg håber, at vi ses i Fængslet til april. Læs mere om Krimimessen i Horsens her

Norske Jo Nesbø er til juni klar med den 12. bog om Harry Hole. Kniv hedder den. Og Harry Hole er faldet tilbage til sit alkoholmisbrug, er blevet forladt og vågner en morgen med blod på hænderne. Det er begyndelsen på et helvede, som selv han ikke kunne have forestillet sig.

Og så er der jo alle de gedigne og underholdende tv-serier, film, podcasts, lydbøger og masser af oplevelser ude i virkeligheden, hvor forfattere fortæller om deres bøger.

Jeg glæder mig allerede. Til det hele.

God læselyst og god fornøjelse med krimiuniverset fra

Rebekka

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Krimiåret 2019: Masser af krimiguf i 2019

 • Helle Klitgaard

  Tak og i lige måde der er rigtig meget at glæde sig til på krimifronten, så jeg må hellere få maratonlæst de krimier, jeg stadig ikke har nået fra 2018 – ikke den værste juleferie
  Jeg er lidt irriteret over, at Harry Hole ikke holder sig ædru

  • Rebekka Andreasen

   Tak for kommentaren Helle – og takfor trofast at følge med.

   Altså, nu ved jeg ikke mere end de linjer, forlaget har afsløret, men Harry Hole skal jo ikke være alt for lykkelig, for så er han jo ikke Hole!

   Vi må se, hvad Nesbø udsætter sin hovedperson for. Og om det er udvikling eller afvikling!

   Bedste hilsner fra
   Rebekka

 • Allan Hilton Andersen

  Der er godt med gys og overraskelser i Nesbøs ‘Kniv’, så man kan i den grad glæde sig. Brrr.
  Mange hilsner fra oversætteren. 🙂

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Tak for kommentaren Anne – og nej, vi løber nok aldrig tør for titler.

   Bedste hilsner og godt nytår fra
   Rebekka