Krimimessen 2022 i billeder – og lidt ord


Krimimessen 2022: Jeg er stadig her, to dage efter Krimimessen i Horsens er slut, helt høj på weekendens gode oplevelser.  Her kommer lidt ord og billeder fra en ret skøn weekend i Fængslet i Horsens.

Da jeg søndag ved 16.30-tiden hankede op i mine tasker og travede de små to kilometer fra Fængslet i Horsens ned til banegården i byen for at tage toget hjem til Aarhus, slog det mig, at jeg ikke havde skænket krigen i Ukraine en eneste tanke, siden jeg landede i Horsens fredag eftermiddag. Det er ellers en krig, der har været i mine tanker mange gange dagligt siden 24. februar. Men jeg havde været så opslugt af at være blandt krimiforfattere fra både ind- og udland, forlagsfolk, bibliotekarer, bloglæsere, bloggere, journalister, frivillige, krimieksperter, krimientusiaster og andet krimigodtfolk, at jeg for en stund glemte alt andet. Eskapisme af den bedst mulige slags.

Og som Ulla Hinge, der udover at være journalist også er forfatter, bogblogger og en eminent interviewer,  skrev på Facebook: “Hvordan kan det være, at de sødeste mennesker i bogbranchen skriver om de mest forfærdelige handlinger i menneskelivet?… Måske fordi vi sammen tager det onde, som vi alle kender, frem, kigger på det, undersøger det og giver det alt det lys, som heller ikke skam og vampyrer kan tåle. Kun på den måde har vi mulighed for at forstå og måske forebygge de handlinger, vi nyder at gyse over i fiktionen, men som er ubærlige uden for den.”

Jeg interviewede fire skønne forfattere: Elly Griffiths, Tommy Thorsteinsson, Walther Rebernik og Thomas Bagger, og det blev til gode snakke om alt fra kirkens magt på Færøerne, en klimaforsker med en elefanthue i lommen, at sende sin hovedperson på en arbejdsferie til Italien og til hvor stærke og livsvigtige venskaber mellem børn kan være.

Tak til alle jer, der gjorde Krimimessen i Horsens til en virkelig skøn oplevelse. Sikke et brag af et 20 års jubilæum. Hvor var det skønt at fejre og hylde den genre, vi alle er vilde med.

Jeg har fået lov til at dele et udvalg af fotograf Jens Jessens billeder her på bloggen. Jeg har allerede lagt mange af mine egne fotos på bloggens Facebook og Instagram-profil, så der kan du se flere fotos. Og hey –  Krimimessen 2023 foregår den 25. – 26. marts. Ses vi?

Leif Davidsen, der har været med på Krimimessen siden begyndelsen, fortæller om Lenins Bodyguard. Foto: Jens Jessen

Anne Mette Kirk (th) taler med Ann Lind Andersen om Blæst. Foto: Jens Jessen

Faber og Pedersen fortæller om Kvæler. Foto: Jens Jessen.

Den britiske forfatter Cara Hunter skriver krimier, der foregår i Oxford. Foto: Jens Jessen.

Line Holm (tv) og Stine Bolther, der har skrevet to krimier sammen – senest Lovløs. Foto: Jens Jessen.

Michael Katz Krefeld vinder Krimimessens Publikumspris. Foto: Jens Jessen.

Godt 6000 gæster lagde vejen forbi Krimimessen i Horsens i weekenden. Skiltet gælder ikke messeadgang, men hentyder til, at salen bag ruderne er helt fyldt op lige på det her tidspunkt. Foto: Jens Jessen.

Ingen Krimimessen uden forlag – og bøger.  Klim udgiver bl.a. Michael Connellys forrygende krimier. Foto: Jens Jessen

Jussi Adler-Olsen talte med ikke så få læsere i løbet af krimimessen. Vi er mange, der ser frem til 10. og sidste bind i serien om Afdeling Q. Foto: Jens Jessen

Det brændende blad er titlen på den Katrine Engberg-krimi, der udkommer til september. Foto: Jens Jessen.

Lida Wengel, bibliotekar fra Horsens Bibliotek, er en af hovedkræfterne bag Krimimessen i Horsens. Foto: Jens Jessen.

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.