Oversigt over 530 krimiserier 3


Krimier i serier: Kender du det med, at du har læst den første bog i en krimiserie, men ikke lige kan huske, hvor mange bind, der er i serien – og i hvilken rækkefølge, bøgerne bør læses i? Per Drustrup Larsen, bogblogger og tidligere bibliotekar på Hjørring Bibliotek, har lavet en guide, der kan hjælpe dig.

Per Drustrup Larsen har lavet skulpturer af bøger formet som pistoler. Han har gravet bøger ned i skoven i flere måneder. Han har også taget livet af bøger med kædesav, haglgevær, druknet bøger i Nordsø Akvariet, og så har han brændt en hel bogreol. Og skaffet sig af med bøger i en pressemaskine på en skrotplads.

Alt sammen for at skabe billeder til den oversigt over krimiserier, han i en del år har stået for på vegne af Hjørring Bibliotekerne. Kan du ikke lige huske, hvor mange Tom Thorne-krimier Mark Billingham har skrevet, eller hvad tredje bind i Linda Castillos serie om Kate Burkholder hedder? Så er der hjælp at hente i guiden.

Foto: Martin Jørgensen fra Hjørring Bibliotekerne og Per Drustrup Larsen.

I samarbejde med professor Claus Leth Bak, Aalborg University, Department of Energy Technology, haft Per i år haft gang i noget højspænding for at skabe billeder til årets guide. Du finder guiden med oversigt over 530 serier lige her

Foto: Martin Jørgensen fra Hjørring Bibliotekerne og Per Drustrup Larsen.

PS: Tilbage i 2016 bragte jeg et interview med Per her på bloggen. Læs eller genlæs interviewet her


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Oversigt over 530 krimiserier

  • Louise Olesen

    Sikke en KÆMPE arbejde, der ligger bag den oversigt – jeg er super glad for oversigten, da jeg desværre lider af dårlig hukommelse – så du skal have hjertelig tak for at dele den <3

  • Birthe Sonne

    Det er vel nok et fantastisk redskab, når hukommelsen ikke kan huske rækkefølgen på de krimiserier, jeg læser / genlæser. Nu skal jeg bare huske, hvor jeg har arkiveret oversigten.
    1000 Tak fordi du fandt den og delte.