Lidt af en forskrækkelse 4


Iben Hjejle spiller kriminalreporter Dicte Svendsen i TV 2s nye fiktionsserie. (Foto: Henrik Kloch / TV 2)

For nogle uger siden ville jeg et smut i Magasin i Aarhus, og da jeg nærmer mig stormagasinet og alle cafeerne ved åen midt i byen, møder der mig lidt af et syn. Det vrimler med politibiler og betjente, og en ambulance står parkeret så tæt på åen som mulig.

Mit hjerte begynder at hamre. Mine alarmklokker begynder at bimle. Jeg har læst så mange krimier, at jeg straks forbinder politi og ambulance med en forbrydelse. Ikke en ulykke. Det beroliger mig dog, at situationen ser ud til at være under kontrol.

Mit blik lander på to-tre personer, der er klædt i hvide overtræks-dragter. De har mundbind på og er i gang med en eller anden undersøgelse. De ligner faktisk kriminalteknikere på job. På et gerningssted. For nogle må det betyde rigtige dårlige nyheder, tænker jeg.

Først nu opdager jeg kameraerne. Og ledningerne. Og en hulens masse produktionsfolk. Da jeg ser skuespilleren Lærke Winther går sammenhængen op for mig.

Heldigvis er der ikke sket en forbrydelse. Jeg er vidne til optagelserne af en scene af tv-serien DICTE (sæson 1), der baserer sig på Elsebeth Egholms krimier om journalisten Dicte Svendsen. Iben Hjejle spiller Dicte Svendsen, mens hendes to veninder spilles af Lena Maria Christensen og netop Lærke Winther.

Jeg har læst alle Elsebeth Egholms bøger om Dicte. Den første roman Skjulte fejl og mangler udkom i 2002. Selvrisiko udkom i 2004, Personskade i 2005, Nærmeste pårørende i 2006, og i 2008 udkom Liv og legeme. Alle romanerne har Dicte som hovedperson.

Men jeg er faktisk mere vild med de to bøger, Elsebeth Egholm har skrevet om Dictes søn, Peter Boutrup. Læs min anmeldelse af den sidste krimi: De døde sjæles nat

Det er planen, at DICTE skal vises på TV2 i løbet af foråret 2013. Serien strækker sig over i alt ti afsnit. Selvfølgelig skal jeg se med, selvom jeg nu hellere vil læse om Dictes søn.

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Lidt af en forskrækkelse

 • Lise Bornerup

  Så sku’ du bare have været hos Salling Super for et halvt års tid siden …. nærmere betegnet Kr. Himmelfartsdag, da var der Dicte krimi-optagelser hos Salling. Var så heldig at være en af statisterne. Det gør jeg gerne igen :o)
  Kommer næste år til september ……

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Hej Lise
   Det lyder som en rigtig sjov oplevelse. Og mon ikke du vil se på tv-krimien med andre øjne, nu du selv har været statist på settet? Kan iøvrigt anbefale at tjekke http://fjernsynet.dk/ hvis man gerne vil være statist. De efterlyser ofte folk til film- og tvproduktioner.
   Det er nyt for mig, hvis serien først kommer til september. Men jeg venter gerne.
   Mange hilsner fra Rebekka

 • Jan Findal

  Da den første omgang Dicte blev filmet, overværede fruen og jeg også en optagelse. Den foregik ved Åen. Herligt at sidde ved vinduet i en restaurant med kinamad og se optagelsen lige uden for vinduet.