Martha-prisen 2019 til Jens Henrik Jensen


Danskernes yndlingsforfatter 2019: Vinderen af Martha-prisen 2019 er Jens Henrik Jensen.

Om sin succes i Tyskland siger Jens Henrik Jensen: “Det er en ny mulighed, et tog, jeg troede var kørt”. Jeg har taget billedet ved Skovmøllen i Aarhus, som forfatteren holder meget af. Foto: Rebekka Andreasen

Martha-prisen 2019 går til Jens Henrik Jensen. Bog & Idés medarbejdere og danske læsere har hver nomineret fire forfattere, og læserne har derefter stemt på deres favorit. De nominerede i år, udover Jens Henrik Jensen, var:

Anne Mette Hancock

Jakob Melander

Katrine Engberg

Julie Hastrup

Søren Sveistrup

Morten Pape

Merete Pryds Helle

Jens Henrik Jensen her fanget på Krimimessen. Foto: Rebekka Andreasen

Et virkelig stærkt felt. Og herligt at se så mange krimiforfattere blandt de nominerede. Selv stemte jeg på Jens Henrik Jensen, så jeg er ekstra glad for, at det netop er ham, der vinder. Fordi jeg synes, han fortjener prisen for et langt og virkelig solidt forfatterskab. Siden debuten med Kællingen i Kraków fra 1997 er det blevet til en lang række bestsellere – Oxen-serien, Nina Portland-trilogien og Kazanski-trilogien.

I øvrigt er manuskriptforfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe i gang med at udarbejde manuskriptet til en filmatisering af Jens Henrik Jensens bestseller-krimier om krigsveteranen Niels Oxen. Det er SF Studios Danmark, der står bag projektet, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af det projekt.

Da jeg sidste år mødte Jens Henrik Jensen spurgte jeg ham bl.a. om, hvilket råd han i dag ville give sit yngre jeg, der midt i 30’erne debuterede som krimiforfatter. Han svarede:

Jeg vil bede den yngre udgave af mig selv om at blive ved med at være stædig. At blive ved med at være udholdende. Og sige, at jeg skal blive ved med at holde fast i min egen stil. Nu er jeg en halvgammel forfatter, der hviler mere i mig selv, men det har været en lang vej at komme hertil. Nogle bliver stjerner overnight, men jeg er jo en af de langsomste i klassen.

Læs eller genlæs mit interview med Jens Henrik Jensen fra sommeren 2018 lige her

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.