Ny Jean Christophe Grangé-krimi til oktober


Jean Christophe Grangé er aktuel med ny krimi på dansk til oktober. Den 18. oktober udkommer thrilleren med det underlige navn Kaiken.

Jean-Christophe Grangé skriver så hamrende spændende, at du næsten glemmer at trække vejret. Foto: Richard Dumas

Den dolk, samuraikvinder brugte til at skære halsen over på sig selv, hedder en kaiken. Det er også titlen på franske Jean Christophe Grangés kommende krimi på dansk.

Kender du ikke den franske krimiforfatter, der i sit hjemland har fået en genre opkaldt efter sig, så synes jeg, at du skal læse en af hans bøger. Hvis du vel og mærke kan lide:

  • Intelligente og ambitiøse plots
  • Komplicerede handlingsforløb med masser af forviklinger og referencer til dit og ikke mindst dat
  • Grundige miljø- og personbeskrivelser
  • Gennemarbejdet og lækkert sprog
  • At læse om hensynsløse seriemordere og dyb ondskab
  • Tonsvis af spænding

I Kaiken møder vi Oliver Passan, der arbejder ved kriminalpolitiet i Paris. Han er på jagt efter en seriemorder, der – hold nu godt fast – sprætter maven op på gravide kvinder og sætter ild til det ufødte foster. Efterforskeren ved, hvem morderen er, men har ingen beviser. Dadadada…….

Forlaget kalder bogen for en blodig krimi, og det tror jeg på. Den franske forfatter er ikke for sarte sjæle. Men det er hamrende god underholdning leveret elegant og brutalt på samme tid.

Lige siden det internationale gennembrud med De blodrøde floder har Jean Christophe Grangé mast sig ind i førerfeltet blandt europæiske krimiforfattere. Han har skrevet flere krimier bl.a. Rejsende uden bagage, som jeg har anmeldt lige her

Den franske krimiforfatter modtog i øvrigt Palle Rosenkrantz-prisen 2011 for thrilleren Forbarm dig i forbindelse med Krimimessen i Horsens for et par år siden.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.